Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika vlaganje paprik

vlaganje paprik

Punce, ali katera zapira kozarce z navadnim celofanom (ali je možno še kako??) ali vse s pokrovčki? Zanima me ta postopek priprave paprik, če katera pozna, ker imam ogromno kozarcev, ki niso na pokrovček. Imam pa tudi ogromno podarjenih paprik:)
Se najlepše zahvaljujem za recepturo in pomoč!

A sploh še kdo uporablja celofan? Jaz uporabljam samo pokrovčke, kuham pa marmelado, polnim še z vročo kozarčke, zaprem s pokrovčki in obrnem na glavo in pustim, da se vse skupaj ohladi in marmalade se mi ne ne pokvari.
Paprike pa ne vlagam.

Kaki kozarci so to da ni nobenih pokrovčkov? Mi smo imeli včasih ene take, pa je mami zapirala s celofanom, ampak so se čez par let dobili neki plastični pokrovčki ki so pasali gor.
Paprike pa jaz samo očistim, prerežem na četrtine (seme ven) zložim v kozarce surove in zalijem z vrelim kisom. (kis prej solim), vedno so bile dobre hrustljave in še nikol se mi niso pokvarile.
Mama jih pa samo par sekund-tolko da zavre, vrže v vrel kis, pobere ven in enako kot jaz zloži v kozarce pa prelije z vrelim kisom.

rada bi vlagala paprike v kis, pa ne vem, kako naj to najbolj enostavno naredim.Hvala za pomoč-Olga

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close