vlaganje oliv
Jaz se enkrat dobila en recept in sem obupala. Postopek je tako dolg, porabiš cel kup soli in na koncu še ne veš niti, če ti bo ratalo. Jaz sem se odločila, da raje vsake toliko kupim glažek olivc pa je, čeprav bi jih lahko na morju nabrala in vložila. Mislim, da je bolje, če jih imaš doma iz njih narediti olje oz. jih nesti kmetu, ki to počne in ti v zameno da kakšen litrček olja.
:))) no to je to, kar sem imela v mislih. Tudi jaz sem enkrat namakala posodico oliv, menjavala vodo, porabila toliko soli, kot je najbrž ne porabim v celem letu-do konca postopka nisem prišla, ker bi potrebovala še mnogo olivnega olja, pa ga raje uporabim za kaj drugega. Nič, šla sem v trgovino in kupila olive.
Jaz sem pa mislila, da mi bo kateri povedal, da se je način že spremenil, pa ne bo nič iz tega. ja tudi sama vlagam olive na način s slano vodo in sicer: Vsake 14 dni moraš zamenjati slano vodo in to početi tri mesece, nato naložiš olive v kozarce, napolniš z navadno vodo, brez soli, jih pasteriziraš, kozarce namreč in to je to.
res da je nekaj dela, a je užitek jesti tisto kar narediš sam, vsaj meni.
hvala in nasvidenje
Forum je zaprt za komentiranje.