VLAGANJE KOMPOTOV- POKROVČKI???
Težave so nastopile s pokrovčki, Katere uporabljate? Jaz sem vlagala kompot in uporabila pokrovčke na navoj in ne tiste za “nabiti”. In se niso dobro prijeli, pokrovček kar poka na vrhu. In potem pametne tete, babice in mamice…. pravijo, da bi bilo bolje s pokrovči za zabiti. Kakšne izkušnje imate pa ve? Sem jih še malo pokuhala v tistem stroju za vkuhavanje, bom videla danes ali so sedaj v redu ali ne. Sem jih pasrterizirala 30 min na 90 stopinj. Potem pa še drugi dan 20 min, ker se niso prijeli.
Nisem ravno veliko vlagala, tako da nimam bogatih izkušenj. Vendar tudi jaz nekako ne zaupam pokrovčkom na navoj, mogoče je samo predsodek. Pri tistih “za nabiti” (saj misliš okrogle tanke, ki jih s posebnim nastavkom pritisneš na kozarec?) se mi zdi fino, da se pri pasteriziranju izbočijo, ko se ohladi, pa so vbočeni. Tako imam nekako “za oko” dober občutek, da je dobro prijelo.
Drage kuharice kompotov,
naj vam povem še o mojih izkušnjah.
Kompot skuham v veliki posodi – cca 5 litrov, med tem pa v pečici 10 ddo15 minut ” pečem” pri 130 stopinjah vse kozarce, v katere kanem riniti kompot.
Kuhan kompot potem vlivam urno v vroče kozarce. Prej sem napojila (obrisala) pokrovčke z alkoholom. Dobro delo opravi tudi močno žganje.
Napolnjene kozarce takoj zavijem in jih pustim ohladiti kar v kuhinji. Med ohlajanjem pokrovčki fino pokajo, ker se vbočijo. Na ta način se mi še
niso nikdar pokvarili kompoti.
Lepo vas pozdravljam in vam želim uspeh s kompoti s čim manj dela.
E.
Forum je zaprt za komentiranje.