Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Vlada pomilostila gospodarske kriminalce

Vlada pomilostila gospodarske kriminalce

Da ne boste potem jokcal kako da so spet vsi (z Jankovičevo bando vred) oproščeni, ker je zadeva zastarala… Janša zrihtal:

https://necenzurirano.si/clanek/aktualno/koalicija-v-amnestijo-janse-pocivalska-in-drugega-gospodarskega-kriminala-937591

Prekleti koruptivni prasci! Seveda, naj vse zastara v dveh letih, da ne bo nihče odgovarjal…Upam, da državni zbor tega ne sprejme, ampak ni za upat.

In potem naj koga od teh kretenov voliš? Volila bom tiste, ki bodo glasovali proti temu zakonu o zastaranju.

Predlagal pa SNS Zmago Jelinčič….nepogrešljivi partner koalicije pri sprejemanju zakonodaje v državnem zboru.

Čisto vsi očitno v marmeladi in se je treba rešit pred roko pravice.

saj za to gre pri tej vladi.

res ne razumem ljidi, ki jo podpirajo.

ali res hočemo biti še večji raj za kriminalce?

Odgovor na objavo uporabnika
raj za kriminalce, 19.01.2022 ob 19:31

saj za to gre pri tej vladi.

res ne razumem ljidi, ki jo podpirajo.

ali res hočemo biti še večji raj za kriminalce?

Bomo videli, kdo v državnem zboru bo proti. Me prav zanima.

tudi jaz738, 19.01.2022 ob 19:33

Bomo videli, kdo v državnem zboru bo proti. Me prav zanima.

Tisti, ki ne bo cvikal, ker ima čisto vest oziroma nima prstov v kakšni marmeladi. Le kateri so to?

1+1+1= piška pečena, 19.01.2022 ob 19:40

Tisti, ki ne bo cvikal, ker ima čisto vest oziroma nima prstov v kakšni marmeladi. Le kateri so to?

No, saj. Če bo zakon padel zaradi teh in teh, ki so glasovali proti, imajo takoj moj glas na volitvah. Pa tudi če Janša reče: “Hej, jaz sem strogo proti, sicer sem sam predlagal tole spremembo, ampak samo zato, da vidim, komu se ta zakonodaja splača in kdo bo za.” Evo, ima moj glas.

tudi jaz306, 19.01.2022 ob 20:02

No, saj. Če bo zakon padel zaradi teh in teh, ki so glasovali proti, imajo takoj moj glas na volitvah. Pa tudi če Janša reče: “Hej, jaz sem strogo proti, sicer sem sam predlagal tole spremembo, ampak samo zato, da vidim, komu se ta zakonodaja splača in kdo bo za.” Evo, ima moj glas.

igzekli 🙂

Spremembe kazenskega zakonika, ki jih je na odboru danes sprejela janševa kamarila v DZ dejansko onemogočajo pregon gospodarskega kriminala, kriminala pri nabavi zaščitne opreme. Priznanje, krivi so! Ta zakon ne sme biti sprejet, za to je potrebno uporabiti vsa demok. sredstva

kriminalci, 19.01.2022 ob 20:49

Spremembe kazenskega zakonika, ki jih je na odboru danes sprejela janševa kamarila v DZ dejansko onemogočajo pregon gospodarskega kriminala, kriminala pri nabavi zaščitne opreme. Priznanje, krivi so! Ta zakon ne sme biti sprejet, za to je potrebno uporabiti vsa demok. sredstva

seveda ne! In to so sprejeli samo spremembo gospodarskega kriminala, vse ostalo ostane isto. Če to ni priznanje, da so koruptivni prasci, ni nič.

ma veste kaj, 19.01.2022 ob 20:53

seveda ne! In to so sprejeli samo spremembo gospodarskega kriminala, vse ostalo ostane isto. Če to ni priznanje, da so koruptivni prasci, ni nič.

In to pazite, zadeva velja za nazaj. Vse za nazaj zastara.

A kdo ve, če sem spada tudi podkupnina unega zdravnika. Tip se pritoži, zadeva je zastarana in ga lepo oprostijo?

Če se pa to sprejme, smo pa res banana republika in če gre gladko skozi ne da bi narod popizdil, smo si točno to tudi zaslužili.

A gre tole lahko na referendum? Kje podpišem?

To je samo še en dokaz več, kako je naše gospodarstvo zaščiteno. In kdo ga tako zeloo ščiti? Nekdo ki ima vpliv nad sodstvom, policijo, sindikati, odvetniki, inspektorji… Kaj mislite kdo bi to lahko bil.

Tako je prav. Ne more krivosodje odločat o krivdi in usodi poslovnih ljudi, ki nas futrajo in razvajajo z blaginjo. Država se nima kaj s sodstvom vtikat v gospodarstvo.

zaratustra, 19.01.2022 ob 20:56

In to pazite, zadeva velja za nazaj. Vse za nazaj zastara.

A kdo ve, če sem spada tudi podkupnina unega zdravnika. Tip se pritoži, zadeva je zastarana in ga lepo oprostijo?

Če se pa to sprejme, smo pa res banana republika in če gre gladko skozi ne da bi narod popizdil, smo si točno to tudi zaslužili.

Tole je bil vloženi predlog s strani NSN, Jelinčiča:

Tako ne bi bil več dovoljen kazenski pregon, če je od začetka predkazenskega postopka poteklo:

1) deset let v primeru kaznivega dejanja, za katero se sme po zakonu izreči kazen zapora 30 let, razen če ni nezastarljivo kaznivo dejanje (trenutno je zastaralni rok 50 let),

2) sedem let v primeru kaznivega dejanja, za katero se sme po zakonu izreči kazen zapora nad deset let (trenutno 30 let),

3) pet let v primeru kaznivega dejanja, za katero se sme izreči zapor do vključno deset let ali denarna kazen (trenutno od šest do 20 let).

Poleg tega kazenski pregon ne bi bil več dovoljen, če sta od začetka predkazenskega postopka do kazenskega postopka potekli dve leti.

Dopolnilo je uradno predlagal SNS Zmaga Jelinčiča, ki je postal nepogrešljiv partner koalicije pri sprejemanju zakonodaje v državnem zboru.

Glede podkupnin zdravnika Kavčiča:

Zadeva je bila med leti 2009 -2012; torej več kot 10 let

Ampak njemu se sodi po zakonodaji, ki je veljavna sedaj; torej do sprejetega datuma, če bo v DZju. Ne bo avtomatsko potem veljal kar novi zakon za ta njegov primer – bodo morali speljati po starem, ker je bil postopek vložen, speljan in končan znotraj še starega zakona (!).

Torej če podaš danes kazensko ovadbo zoper dejanje gosp. kriminala za nazaj, se mora obravnavati po današnji zakonodaji, ne po spremenjeni, ki še ni in bo če bo sprejeto, v veljavi.

Bolj se je za vprašati, česa se tudi boji Jelinčič sam, da je to predlagal in vložil ( morda kaj glede njegovega premoženja, glede nato, da še nima dokončno rešenega ob svoji ločtvi -lastništvo vile za katero se bockata z bivšo ženo,  kako je pridobil tiste šolde za nakup vile, pa parcelo pod njo po “makaroni” ceni,  kar je potem previdno napisal na bivšo ženo, ko sta bila še poročena, ipd).

Desperadodajka, 19.01.2022 ob 21:14

Tako je prav. Ne more krivosodje odločat o krivdi in usodi poslovnih ljudi, ki nas futrajo in razvajajo z blaginjo. Država se nima kaj s sodstvom vtikat v gospodarstvo.

A ti veš, da so se bančne luknje pa Irangate  zadeve flikale tudi s tvojim vplačanim davkopačevalskim denarjem.   Pa samomori obrtnikov, ki  so jih Stožice pokopale? Tak bolan sarkazem lahko zadržiš kar lepo zase.

campari, 19.01.2022 ob 21:00

To je samo še en dokaz več, kako je naše gospodarstvo zaščiteno. In kdo ga tako zeloo ščiti? Nekdo ki ima vpliv nad sodstvom, policijo, sindikati, odvetniki, inspektorji… Kaj mislite kdo bi to lahko bil.

Hobotnični gospodarstveni mafijski lobij. Vsi so zlizani, vsi omarmeladani. I je treba si sedaj zaščitit zadnjice. Pred volitvami.

Vprašanje kaj bo lahko naredilo sploh Minisgtrdtvo za pravosodje in tožilstvo kot neodvisni organ od vlade – ki se s tem jasno ne strinjata. Ker je to grob poseg vlade tja, kamor spet ne sme posegat.

Amaterji brezvezni usrani.

Lahko bi si celo listine izglasoval da noben od njih ne sme biti nikol in za nič preganjan. Keri luzerji gnili fuj pa taga gnila mafija. Kar kol bi si napisal folk OVCA slovenska bi pogoltnu. TOK SO BUTAST DA GREDO SAM “MAL SI NA ROKE”.

Torej če podaš danes kazensko ovadbo zoper dejanje gosp. kriminala za nazaj, se mora obravnavati po današnji zakonodaji, ne po spremenjeni, ki še ni in bo če bo sprejeto, v veljavi.

Ja, ampak ko bo preiskava v teku, bo veljala potem nova zakonodaja, saj:

“Nova ureditev naj bi se uporabljala tudi za zastaranje pregona kaznivih dejanj, ki so bila izvršena pred uveljavitvijo sprememb tega zakona.”

Torej zastara TEŠ 6, Trenta, Počivalškove maske, bogve kaj še vse…

to pa ne, 20.01.2022 ob 05:56

Ja, ampak ko bo preiskava v teku, bo veljala potem nova zakonodaja, saj:

“Nova ureditev naj bi se uporabljala tudi za zastaranje pregona kaznivih dejanj, ki so bila izvršena pred uveljavitvijo sprememb tega zakona.”

Torej zastara TEŠ 6, Trenta, Počivalškove maske, bogve kaj še vse…

To pomeni, da zastarajo zadeve, kjer je od začetka predkazenskega postopka preteklo 10, 7 ali 5 let.

Torej je vprašanje, kdaj je pri tistem zdravniku bil izveden predkazenski postopek (ko je policija izvedela za dejanje itd.). Če je to bilo leta 2009, bo zadeva v pritožbenem postopku gladko padla.

Pa bogve koliko še takih zadev.

za tako stvar pa je nujen glas ljudstva – REFERENDUM !

Antijanša, 19.01.2022 ob 18:56

Da ne boste potem jokcal kako da so spet vsi (z Jankovičevo bando vred) oproščeni, ker je zadeva zastarala… Janša zrihtal:

https://necenzurirano.si/clanek/aktualno/koalicija-v-amnestijo-janse-pocivalska-in-drugega-gospodarskega-kriminala-937591

Huskaški pamflet kako “bi vlada pomilostila”. Gre za predvolilne projekcije, hujskaštvo najslabše sorte, za vedeževanje.

Morajo pa na levi biti res zelo obupani, da se gredo take…

Tako kot kurbarija je tudi politika prisotna v vseh panogah gospodarstva. A komentatorji in novinarji pa niso v sluzbi politike? Najvecje prodane duse so ravno nivinarji.

OMG, 20.01.2022 ob 11:16

Tako kot kurbarija je tudi politika prisotna v vseh panogah gospodarstva. A komentatorji in novinarji pa niso v sluzbi politike? Najvecje prodane duse so ravno nivinarji.

Agitprop… 🙂

In kakšno vezo ima to s temo? Aja, nobene, treba je samo preusmerit pozornost…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close