Vize – Tajska, Laos, Kambodža
V začetku avgusta letim v Bangkok, od tam pa grem potovat po Laosu in Kambodži. Zanima me, če je okej, da si vizo za Tajsko pridobim na letališču v Bangkoku ter potem v Laosu ali Kambodži tranzitno vizo za let nazaj iz Bangoka?
Kje mi priporočate urejanje viz za Laos in Kambodžo – v Bangkoku ali na mejah? Ali je kakšna občutna razlika v ceni, času čakanja ipd.?
Za Laos je čisto vseeno, le da je na meji nekoliko dražje (in s sabo moraš imeti fotke, ker ti jih sicer dodatno mastno zaračunajo in vse skupaj nekoliko dlje traja, ampak če greš z busom, se bo zagotovo tam znašel še kdo, ki bo brez vize, tako da boste čakali v vsakem primeru). Za Kambodžo pa lahko greš v gl. mestu Laosa na ambasado, uredi pa ti jo tudi vsaka agencija v Laosu. Najlažje (n najceneje) boš to naredil v gl. mestu Laosa – Vientiene. Sicer pa, tako je bilo vsaj februarja, kamboške vize ne moreš dobiti na meji (laoško pa lahko).
najhitreje je urejati jih v bkk sam. najlazje je prepustiti agencijam a morda traja kak dan dlje. ce urejas sam je ponavadi praksa zj. vlozis pop. dvignes.
razlik v ceni za samo vizo ni (meja, ambasada)ce velja za isti cas. paziti je le treba da ti ne zaj. in ti prodajo cenejso vizo za npr 14 dni..(posredniki agencije ki jih je po bkk miljon)
tajsko pa najlazi v lj pomoje..saj sam nisem nikoli urejal tam sploh se ce je cena ista in imam amb. v lj.
lp
damjanc
Tko kt Zmajcy ti predlagam, da vizo za Kambodžo urediš v vientieni na ambasadi – je hitro in cenejš kot povsod drugje… (seved, če greš najprej v Laos- v tem primeru vizo za Laos urediš v bkku – mal prečekiraj različne agencije, ker imajo različne cene).
Vizo za tajsko pa si je po moje najboljš zrihtat že tukaj.
Lepo potuj!
Forum je zaprt za komentiranje.