Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Viza za Južno Afriko in Mozambik

Viza za Južno Afriko in Mozambik

Živjo,

zanima me, če ima kdo informacije iz prve roke, kaj vse potrebuješ za izdelavo omenjenih viz, ker na netu ne najdem skoraj nič (le starejše zadeve). Pregledala sem tudi že kar nekaj forumov, vendar so se zadeve v tem času že malo spremenile, od kar je bilo pisano na to temo. Se splačati pošiljati preko DHL ali je bolje prepustiti delo kakšni agenciji?
Hvala za kakršnokoli informacijo!

LP,
N

Imam informacije iz prve roke. Lahko mi sicer pišeš na just.joe.king@gmail.com za konkretnejše zadeve, sicer pa: mi gremo poleti službeno v JAR, spomladi je šel pa sodelavec, za katerega sem sam urejal vizo. Mi smo dali delat oz. urejat kar na turistično agencijo, od koder vsak teden vozijo dokumentacijo na JAR ambasado na Dunaj. Na vizo čakaš dober teden (dokumente na agenciji oddaš v ponedeljek, prihodnjo sredo pride kurir s potnimi listi z vizami z Dunaja). Viza stane 43 eur, posredovanje agencije pa 40 eur, če je letalska karta rezervirana prek njih, sicer pa 50 ali 60 eur, nekako tako. Torej minimalno 83 eur. Da bi hodili sami na Dunaj zaradi dveh viz, se pa verjetno ne splača ravno, zato smo to prepustili njim.
Za vizo rabiš izpolnit 5-stranski obrazec (ga imam na mejlu, so mi ga posredovali z dunajske ambasade po elektronski pošti), 2 fotografiji, priložiš povratno letalsko karto, dokazilo o rezerviranem hotelu ali pa namenu obiska JAR in potrdilo o zaposlitvi (v navodilih sicer piše tudi bančni izpisek, ampak so mi na agenciji rekli, da zadošča potrdilo o zaposlitvi). Ker gremo mi službeno tja, ni težav glede vabil in potrdil s strani organizatorjev, da gremo tja na to in to zadevo.
Če je treba, sem na voljo na mejlu. Za Mozambik pa žal ne vem nič :).
LP!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close