Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice viza za Jordanijo

viza za Jordanijo

Kako je z vizo za Jordanijo – se jo lahko dobi na letališču v Ammanu ali jo je potrebno priskrbeti prej?

LP.

Tudi sam jo bom potreboval, a kot vem, je najbolje dobiti vizo kar v Ljubljani. Generalni konzul je Samir Amarin.

Hvala, bom preverila.

Uživaj v Jordaniji.

Ojla,

vizo se najlažje kupi kar na letališču v Jordaniji.
Najprej zamenjaš denar v menjalnici in potem greš za neke mize kjer ti dajo vizo …… se pa ne spomnim koliko je stala vem samo, da je 50% ceneje če jo kupiš direktno na letališču v Jordaniji kot pa pri nas.

Postopek je čisto enostaven in dokaj hiter ( za njihove razmere ) in ga je najbolje narediti kar na licu mesta.

P.S. Ne pozabi vzeti računa v menjalnici, ker če boš na koncu želel JD zamenjati nazaj v EUR je potreben račun kot dokazilo, da si JD kupil v Jordaniji …. v nasportnem primeru ti denarja ne bodo hoteli zamenjati.

Tjasa

Dobra novica, a je kaj znanega, če jo tudi na mejnih prehodih lahko kupiš, potoval bom namreč z avtom.

Ojla,

vem, da iz Sirije v Jordanijo na meji ne prodajajo viz in ne moreš vstopiti brez nje. V Siriji si lahko prosil za vizo v Damasku ampak je potrebno nekaj dni čakati na njo.
Tudi če si želel iz Jordanije v Sirijo je bilo potrebno si vizo prej urediti, ker drugače si moral zopet nekaj dni čakati v Ammanu ( sirska viza – najbližje za nas je Budimpešta ambasada ).
Če se prav spomnem je enako veljalo tudi za Izrael, če si želel iti iz Jordanije.

Upam, da sem ti vsaj malo pomagala.

Tjasa

Viza za Jordanijo stane enako v Ljubljani kot na letališču v Ammanu in sicer 15 eur. Generalnemu konzulu se ne da delat vize in te bo kar napotil v Jordanijo.
Lp

Lepo, spet sem nekaj novega zvedel, hvala.

Lansko jesen sem bil v Jordaniji.
Vizo sem dobil brez problema v Ljubljani. S konzulom sva se kar po e-mailu dogovorila za srečanje, prišel sem k njemu, plačal, odšel.

Res pa je, da sem ga nekaj časa čakal pred pisarno, ker je zamujal 🙂

Vizo za Sirijo narediš najbližje na Dunaju! Prideš, greš na banko plačat in potem čez eno uro prideš nazaj in dvigneš passport. Easy kot pasulj.

Za Jordanijo pa kar v Ljubljani!

l.p.

k.james

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close