Najdi forum

Viza za Iran

Ale morda kdo ve ali je možno dobiti vizo za Iran na letališču v Teheranu, če greš tja le za en teden. Nekje sem slišal za tako opcijo pa bi rad izvedel še iz prve roke. Drugače pa je treba iti na Dunaj…

Hvala in LP
goran

Pozdravljen,

Da bi dobil vizo na letališču, še nisem slišal, saj so Iranci kar tečni kar se papirjev tiče tako da bi ti vsekakor priporočal, da jo dobiš predhodno (četudi na Dunaju). lahko pa probaš kontaktirat kako od Slovenskih agencij, ki imajo izlete v Iran…npr Oskar…oni ti jo lahka dobijo medtem ko jo rihtajo za svoje stranke…če je ta opcija cenejša, kot da bi moral na Dunaj se ti splača…

Lp, Miha

Kot je že Sami napisal, znajo biti Iranci zelo tečni.
Jaz sem vizo rihtal preko Dunaja.
Poiskal sem njihovo spletno stran (http://www.iranembassy-wien.at/english/index.asp). Gor je nekaj osnovnih informacij. Nato sem pridobil obrazec, si zrihtal njihovo številko računa + banko (za to sem jih poklical). Poslal dokumentacijo po navadni pošti na Dunaj, nakazal denar na račun.
In čakal nekaj tednov (baje dokumentacijo pošljejo v Teheran, kjer izdajo vizo…baje).
Najprej sem bil dogovorjen, da mi pasoš pošljejo nazaj po pošti. Potem pa si premislili in me poklicali naj kar sam pridem na Dunaj. Prišel, dvignil in odšel nazaj domov.

Pokliči, mogoče si lahko zrihtaš vizo v enem dnevu…mogoče pa ni treba več čakati nekaj tednov.
Poskusi še z Zagrebom.

V enem dnevu preverjeno NE gre. Prav tako zahtevajo oseben obisk – razen, če ne gre za organizirano skupino.
Pa še en hakeljc – ženska mora imeti za pridobitev vize slikco z zakritmi lasmi 😉

Kar se zakritih las tiče, jaz sem pred štirimi leti imela navadno sliko, pa sem vseeno dobila vizo. Mogoče pa je zdaj kaj drugače?

Enake izkusnje kot virex.
Dve leti nazaj prijateljici niso delali problemov.

Hehe – potem je pa odvisno od dneva.
Manj kot dve leti nazaj – od prijateljice so zahtevali sliko z ruto :))

No imam sveže inforamcije. Glede na to ,da grem v Iran samo za en teden lahko vizo urediš na letališču – poklical sem na ambasado na Dunaj. To gre samo v primeru, da greš turistično in do enega tedna.

Kar se pa tiče slik z ruto pa imam sam enake izkušnje kot Virex. Jaz sem bil tam tri leta nazaj s punco in nisva imela težav glede slike. Imela pa sva težavo s pridobitvijo vize – če nebi letela z Iran air. Tip nama je pogojeval vizo z nakupom karte z njihovo linijo. Seveda se nisva dala in po nekaj urnem igranju budale z najine strani sva vizo le končno dobila. Izgleda da imajo vsak dan kake nove fore na ambasadi.

Goran

Ko sem prisel dvignit pasoš na Dunaj, so tudi meni nekaj omenjali Iran air.
Pa sem jim rekel, da že imam letalsko vozovnico (Turkish), da odletim že čez nekaj dni…in to je bilo vse glede tega.

Zdravo,

pravkar sva se s sopotnico vrnila iz Irana. Glede vize, naj bi se dala uredit na letališču do enega tedna (po pogovoru z nemškimi državljani). Midva sva jo urejala s pomočjo agencije oskar in veleposlaništva v Zagrebu. Mislim, da naju je stalo vse skupaj cca 56-58 Eur + pot v ZG. Dobila pa sva jo za 21 dni. Slika z ruto za žensko ni potrebna.

LP

Predkratkim sem se vrnil iz Irana. 7-dnevno turistično vizo sem uredil na letališču Mehrabad v Teheranu – plačilo je 50 USD – zrihtano v pol ure, samo en obrazec se izpolni.

LP

Lani sem prvo vizo dobil na Dunaju preko pošte, bili so zelo prijazni in hitri, izdali so jo v 4-ih dneh, za 45 dni in še brezplačno. Kasneje pa so mi drugo vizo izdali na letališču v par minutah.

Nujno potrebujem vizum za 10 dni, s tem da bi odpotovala ze 26.oktobra 2008 (cez cca.14dni). Zadnja inf. mi daje upanje, da se uspem!!! Please, ce mi lahko zaupas kontakto st. ali mail preko katerega se da to tako hitro urediti na Dunaju. Se zapeljem tja, ni panike!

Živjo!

Vizo – 15 dnevno dobiš na letališču – vsaj konec junija je bilo tako. Izpolniš obrazec, plačaš 50€ (baje lahko plačaš v $ in namesto 50€ daš 50$), daš dve sliki in ti jo dobiš takoj.

Mogoče je najbolje, da pokličeš na iransko ambasado na Dunaj, ki je pristojna za Slovenijo.

Srečno v Iranu

Zivijo,

prebrala vse vase odgovore, ampak me vseeeno nekaj zanima.

Glede na to, da grem v Iran preko agencije, in so potovanje v Iran stornirali, sem “last minute” urejala pri drugi agenciji – 10 dni pred odhodom.

Obljublili so mi, da mi bodo oni uredili vse glede vize (potujemo za vkljucno 8 dni, letimo iz Dunaja z Iran Air), dobila bom neko potrdilo, viza pa naj bi me cakala na Teheranskem letaliscu.
Ali je tak postopke OK? Bojim se, da ne bi tam ostala, nekje vmes v tranzitu:)

Pa se nekaj: kako je kaj s tem, ce potujes preko agencije s partnerjem, s katerim uradno nista porocena, zivita pa skupaj – znajo kaj komplicirati pri sobi (dvoposteljna soba itd … ).

Hvala !

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close