Viza za Iran
Pozdravljen,
Da bi dobil vizo na letališču, še nisem slišal, saj so Iranci kar tečni kar se papirjev tiče tako da bi ti vsekakor priporočal, da jo dobiš predhodno (četudi na Dunaju). lahko pa probaš kontaktirat kako od Slovenskih agencij, ki imajo izlete v Iran…npr Oskar…oni ti jo lahka dobijo medtem ko jo rihtajo za svoje stranke…če je ta opcija cenejša, kot da bi moral na Dunaj se ti splača…
Lp, Miha
Kot je že Sami napisal, znajo biti Iranci zelo tečni.
Jaz sem vizo rihtal preko Dunaja.
Poiskal sem njihovo spletno stran (http://www.iranembassy-wien.at/english/index.asp). Gor je nekaj osnovnih informacij. Nato sem pridobil obrazec, si zrihtal njihovo številko računa + banko (za to sem jih poklical). Poslal dokumentacijo po navadni pošti na Dunaj, nakazal denar na račun.
In čakal nekaj tednov (baje dokumentacijo pošljejo v Teheran, kjer izdajo vizo…baje).
Najprej sem bil dogovorjen, da mi pasoš pošljejo nazaj po pošti. Potem pa si premislili in me poklicali naj kar sam pridem na Dunaj. Prišel, dvignil in odšel nazaj domov.
Pokliči, mogoče si lahko zrihtaš vizo v enem dnevu…mogoče pa ni treba več čakati nekaj tednov.
Poskusi še z Zagrebom.
No imam sveže inforamcije. Glede na to ,da grem v Iran samo za en teden lahko vizo urediš na letališču – poklical sem na ambasado na Dunaj. To gre samo v primeru, da greš turistično in do enega tedna.
Kar se pa tiče slik z ruto pa imam sam enake izkušnje kot Virex. Jaz sem bil tam tri leta nazaj s punco in nisva imela težav glede slike. Imela pa sva težavo s pridobitvijo vize – če nebi letela z Iran air. Tip nama je pogojeval vizo z nakupom karte z njihovo linijo. Seveda se nisva dala in po nekaj urnem igranju budale z najine strani sva vizo le končno dobila. Izgleda da imajo vsak dan kake nove fore na ambasadi.
Goran
Zdravo,
pravkar sva se s sopotnico vrnila iz Irana. Glede vize, naj bi se dala uredit na letališču do enega tedna (po pogovoru z nemškimi državljani). Midva sva jo urejala s pomočjo agencije oskar in veleposlaništva v Zagrebu. Mislim, da naju je stalo vse skupaj cca 56-58 Eur + pot v ZG. Dobila pa sva jo za 21 dni. Slika z ruto za žensko ni potrebna.
LP
Zivijo,
prebrala vse vase odgovore, ampak me vseeeno nekaj zanima.
Glede na to, da grem v Iran preko agencije, in so potovanje v Iran stornirali, sem “last minute” urejala pri drugi agenciji – 10 dni pred odhodom.
Obljublili so mi, da mi bodo oni uredili vse glede vize (potujemo za vkljucno 8 dni, letimo iz Dunaja z Iran Air), dobila bom neko potrdilo, viza pa naj bi me cakala na Teheranskem letaliscu.
Ali je tak postopke OK? Bojim se, da ne bi tam ostala, nekje vmes v tranzitu:)
Pa se nekaj: kako je kaj s tem, ce potujes preko agencije s partnerjem, s katerim uradno nista porocena, zivita pa skupaj – znajo kaj komplicirati pri sobi (dvoposteljna soba itd … ).
Hvala !
Forum je zaprt za komentiranje.