viza- nepal/indija
Živjo
Zanima me, če je potrebno vizo za Nepal urediti pred odhodom (na konzulatu) ali jo je možno dobiti na letališču v Katmanduju ob prihodu. So pri tem kakšne komplikacije? Kolko stane?
Zanima me tudi če je možno urediti vizo za Indijo kje v Nepalu in ali so pri tem kakšne komplikacije. Kolko stane?
Pa še to- ali ve kdo če ima častni konzul kraljevine Nepal v Ljubljani še kakšen mail, ker mi mail, ki mu ga pošljem na aswin.shresta@hotmail.com (je objavljen na strani MZZ-ja) vrača in javi, da naslov ne obstaja.
Lep dan
PetraS
Hoj,
težko verjamem, da si lahko vizo za Indijo kot slovenska državljanka urediš¸v Nepalu (no, jaz ne bi tvegala….), mogoče pa je obratno. Vizo za Nepal lahko dobiš v Indiji (zagotovo v Delhiju in Kalkuti), še najlažji način pa je, da jo pridobiš kar, ko boš prečkala mejo Indija-Nepal. Viza za Nepal stane okoli 30 USD.
Vizo za Indijo lahko dobiš na ambasadi v Zagrebu (vendar moraš tja dvakrat) ali pa na Dunaju. Če te tja ne vodi nobena pot, je še najlažje, da potni list, dve fotki ter izpolnjen formular (najdeš ga na spletnih straneh indijske ambasade) neseš v ljubljanski KOmpas, kjer ti bodo za posredovanje sicer odšteli ok. 6000 sit, vendar te bo to v končni fazi prišlo ceneje, kot če bi na Dunaj hodila sama…
Glej le, da boš zadevo uredila pravočasno, saj bi bilo dobro, če boš urejala preko Kompasa, dokumente dostaviti vsaj teden dni prej…
Mimogrede, kam pa nameravaš?
Če potrebuješ kakršne koli podatke v zvezi z Indijo ali Nepalom, se oglasi – sicer pa boš podrobnejše informacije o tem, kako pridobiti vizo, našla v Lonely Planetu…
Srečno!
Pri vstopu v Nepal iz Indije (po cesti), dobiš vizo na meji. Kako je na letališču ne vem ker nisem nikoli letel. Vendar po logiki bi jo morali izdati tudi na letališki meji. Če imaš multpl indijsko vizo ti Indijci čas v preživet v Nepalu ne odštevajo od svoje vize. Tisti, ki ostajajo v Indiji dalj časa kot imajo veljaveno vizo, hodijo v Nepal po novo. Torej se da indijsko vizo dobiti v Katmanduju. Nekateri popotniki so se pritoževali nad neko uslužbenko indijske ambasade, da je tečna in arogantna, vendar so vizo vedno dobili.
Pozdrav! Nomad
Natančnejše info o tem, ali je mogoče pridobiti indijsko vizo v Nepalu ali ne, boš našla v LP Nepal – jaz ga žal več nimam, ker sem ga pustila v Katmanduju.:)
Glede pošiljanja dokumentacije za vizo po pošti pa… Če se že odločiš, da to storiš, ti toplo priporočam, da dokumente pošlješ vsaj nekaj tednov prej, ker lahko vse skupaj zelo dolgo traja. Zraven moraš dati denar za poštnino – meni dokumentov enkrat niso pravočasno poslali – z obrazložitvijo, da v kuverti ni dovolj denarja za poštnino…
Tako, da predlagam, da razmisliš. Mogoče je vseeno boljše dati tistih 6 tisoč več…
Srečno!
Alma
Forum je zaprt za komentiranje.