Viza Avstralija
Zanima me, kje na Dunaju je Avstralsko veleposlanistvo:
Mattiellistrasse 2-4/III A-1040 Dunaj.
A mi lahko kdo prosim pove kje priblizno je to.
A jo je kdo šel sam iskat gor. Danes sem slišal, da moraš podpisati v LJ še neko izjavo, da nisi sodeloval v agresiji v Yugoslaviji. ???
Vem, da rabis bancno potrdilo (100AUD, če se ne motim), letalsko karto (not, ven), zdrav. zavarovanje in potni list;)
Sem morda še kaj pozabil? Hvala.
lp ur;)s
Vizo lahko dobis in dvignes tudi v LJubljani na konzulatu. Ne rabis it na Dunaj. Vsi moski morajo podpisati izjavo o nesodelovanju v agresiji v Jugoslaviji, v nasprotnem primeru verjetno ne bos dobil vize.
Rabis bancno potrdilo v visini 1000 AUD, ce si student se nekaj vec. Ce si zaposlen, rabis potrdilo o tem, da lahko manjkas v sluzbi oz. da koristis dopust; ce si student rabis obvezno potrdilo o vpisu. Pa ne pozabit fotografij…
Zdravstvenega zavarovanja pred 4 meseci se nisi rabil, kak pa je zdaj zaradi SARSa pa ne vem. Po moje se ga vseeno ne rabis.
LP
najprej en lep pozdrav
niti potrebno jet na dunaj vse uredis v ljubljani
ampak najprej pejt na konzulat po papirje da jih potem doma izplnes je kar nekaj tega zraven dodas vse kar ti je napisal alienx bancno potrdilo , izjavo dobis skupaj z papirji in sliko in tvoj potni list in seveda 35 eur placas na banki in 3500 sit direktno na konzulatu
zadevo oz vizo dvignes odvisno jest sem jo v treh dnevih dobil
meni verjaami se splaca kajti to ti pisem iz avstralije in ti povem hudo res
ce te pa kaj zanima mi poslji email kdaj ti pa odgovorim pa ne vem ker je odvisno kje si
lep pozdrav
plesko
brisbane
avstralia
Hvala obema. Vem, da lahko vse to urediš pri nas, a plačaš storitev, da ti oni pošljejo gor. Če imaš za urediti več viz se bolj splača urediti na Dunaju. Čeprav sem Štajerc, pa gledam še na tolarčke, saj bodo prav prišli na potepanju (še posebaj se to pozna v Indiji) 😉
Mazi, ti pa ko si ze ravno v Avstraliji me zanima kako je kaj z delom na crno te dni (midva bova v Avstraliji verjetno med feb in aprl 2004). Morava pa se kaj zasluzit, saj se bova kar nekaj čas potepala, pa nisva ravno od kakšnega bogataša … 😉
lp ur;)s
Hi!
Jaz sem tudi s Stajerske, pa sem si preracunal, da je blo ceneje, ce grem v LJ. Saj lahko nekomu reces, da ti cez 5 dni nekdo prinese vizo iz LJ, tak da ne rabis 2x hodit. Imas pa obrazce tudi na internetni strani od veleposlanistva v Budimpesti, tak da si lahko pogledas, kaj vse moras izpolniti.
Zdaj pa ko si ze napisal, da gres za 2 meseca, moras imeti na vsakem bancnem racunu 2000 AUD (1000 AUD je na 1 mesec potovanja) – tak so vsaj meni rekli na konzulatu.
Ravno v tem casu sem letos jaz bil doli, pa se v sredini marca pojavijo ze velike temperaturne amplitude med dnevom in nocjo v primerjavi s februarjem. Tak da preden gres delat, si poglej juzni del Avstralije, na severu pa ta prehod ni tako izrazit.
LP
ja takole ti bom povedal
ce mislis da bos tam edini ki isces delo se motis
ogromno res ogromno je ljudlji iz anglije in kanade ki imajo delovno vizo tako da kaksnega posebnega dela ne dobis
lahko gres pa obirat sadje dobis okoli 10 avsdolarjev na ura in to je to
pa da bos lazje kalkuliral na mesec rabis kar malo vec okoli 1500 dolarjev avstralskih da normalno prezivis
to je za enkrat vse
lepo se imej do takrat
ko pa bos prisel v avstralijo se mi javi na email kajti verjetno bos se vedno v avstraliji ker je iber hudo
plesko
brisbane
avstralia
Forum je zaprt za komentiranje.