Najdi forum

zdravo.
zanima me samo kako skonfigoriraš visto da bi porabila čim man vsega (spomina procesorja…) v ozadju je polno procesov pa čeprav nimam odprtega nobenega programa, in ko poslušam glasbo se vsako minuto zvok upočasni in nato spet normalno predvaja. kakšen predlog?

Pač ugasni vse servise, katere ne uporabljaš.
Sicer je pa neka priporočljiva strojna oprema, pod katero teče vista
normalno.
Poglej malce v task manager, kdo ti porablja največ sredstev.

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Sm pogruntal kaj je narobe, ne računalnik je zelo uredu in hiter samo dwm.exe proces upočasni vseskupaj, ki je v visti… pa je kj narobe če bi to odstranil ali končal proces?

to je Desktop Window Manager.

Očitno nekej le ni v redu, video, premalo ram-a in podobne strojne težave.

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Računalnik je star 1 teden, zanga sm dal 700€ tko da mislm da v tem ni problem ma pa core 2 cpu t5800 2ghz, 3 gb rama, ati mobility redeon hd 2470 in vista home premium ki je bila že instalirana gor tud recovery je dvd, pomoje bi moralo zadostovati.

mam pa eno drugo resitev a hkrati problem. gor sm dal xp je ki so mi najboljši a nimam nikjer gonilnikov, s cdja pa jih lahko samo vista bere. nažalost jih pa ne znam poiskat, no sm jh že iskal sj sm dal gor xp-je pa ni delal ne zvok ne grafika ni bla dobra nič, s cdja pa ni delovalo nič (gonilniki) po netu jih pa ne znam najti.
hotel sem gor tud dat win 7 ki je veliko HITREJŠI od viste a je samo beta 🙁

A si probal dati gor že SP 3?

Drugače pa fali podatek kot je fabrika in model, pa bi tako lahko poiskal gonilnike.

asus je comp, ja a je kj narobe če pač nimam inštaliranih driverjev na compu?? in oziroma če so podobni driverji ne glih za ta model kartice ampak podobne.
na netu sm neki gledu za gonilnike pa majo tud drugi iste probleme ker ni gonilnikov za xp

Kot sem že večkrat zapisal: skoraj za vsak računalnik se najdejo ustrezni golnilniki, tudi za tvojega Asusa. Namesto, da kar naprej menjavaš Windowse, bi že lahko našel prave gonilnike zanj. Ne moreš namestiti kar nek levi driver za zvočno ali grafično, saj ne rečem – včasih se celo posreči in kaj dela, ampak to ni to 🙂
Vsem, ki se odločate za zamenjavo Viste z XP pa priporočam, da si NAJPREJ preskrbite vse gonilnike, ali vsaj za mrežno kartico – sicer boste ostali brez neta in s tem tudi brez gonilnikov. Zmogljivi notesniki se čisto dobro razumejo tudi z Visto, zato boste (vsaj tisti, ki ste jo kupili z rač.) pogosto celo na slabšem, saj večina ne zna pravilno opraviti downgrade. Bolje je ustrezno prilagoditi Visto, izključiti odvečne varnostne nastavitve in procese, pa ne bo nič slabša kot XP-ji, na katere bo treba hočeš nočeš počasi pozabiti.

Neumnost pa je nameščanje Viste ali Windows 7 na stare mlinčke, ki komaj XP-je poganjajo zadovoljivo. Kot opažam to počne marsikdo… s spleta vlečete vsemogoče verzije XP-jev in Viste (običajno s priloženimi trojančki), po nekaj dneh pa spet prešaltate na kaj drugega. To ni vredno truda!! OS je samo ogrodje za aplikacije, ki jih uporabljate ali potrebujete. Da ne omenjam, da ob tem večina ne obvlada niti številčenja v Wordu…

Uredu sm net že preiskal in ni driverjev. Če meniš drugače, potem jih najdi! In ne Xp-ji ne bodo propadli, saj ni bolših windowsov, prej bo vista propadla, zato gradijo tudi windows 7.. in se ne posvečajo visti. jz mam zj vse lepo instalirano kot mora biti saj je še novo pol mi pa zvok ne dela dobro ubistvu ko poslušam glasbo se na vsako minuto popači zvok, izklopil pa sem čisto vse programo tudi ki delujejo v ozadju.
vista skos nekaj mele in porablja mikroprocesor ter ram pa četudi je vse sklopleno (programi) zakva že, pa še zelo počasna je v primerjavi z xp-ji in win 7

Jah, miško, ko ti bo kapnilo in nam boš zaupal svoj model Asuska, se te bo morda kdo usmilil tudi z gonilniki. Zaenkrat tega nisem zaznal v tvojih vprašanjih, ali pa sem spregledal?

medel: X50SLseries

Striček Google ?

http://www.google.si/search?hl=sl&q=asus+x50sl+drivers&meta=&aq=0&oq=asus+X50SL

in evo….

http://www.getpcmemory.com/drivers/download-asus-x50sl-notebook-windows-xp-drivers/

!!JA HVALA!!, se že downlovdajo! in xp bo deloval 🙂

aha, ja kr se pa tiče tistega ki ne predvaja glasbe oz. popači glas, zanimivo, naklučno sem pogruntal, da ko je internet izključen vse dela uredu, a ko je vključen se ponovno to začne dogajat. čudno ni kaj

A dej nehi no 🙂 A da so pol le bli driverji?? Vidiš, samo oznako čarunalnika si nam moral pripisat…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close