Najdi forum

Vista na 2 pc

Kupujem nov pc, zraven imam možnost nabavit Visto Home basic za 100€ ali Home premium za 125 €, ostale so precej dražje.

Pc rabim za domačo rabo, kaj je ptrednost Viste premium?

Visto lahko naložiš samo na en pc, kar pomeni, da je ne bi mogel naložit tudi na prenosnega, je že kdo našel kak način, da bi se lahko naložila na 2 pc?

Glede različic….

Tu je res pregledno prikazano kakšne so razlike med njimi.

Se pa sprašujem tudi, če sploh potrebujem Visto, če pc uporabljam za domačo rabo. Kakšne so izkušnje, koliko se pridobi pri običajnem delu na pc?

Vsekakor je lepši in zmogljivejši in… Osebno bi bil glavni razlog tole

Če so na XPjih nekatere aplikacije slabo napisane, si potreboval kar nekaj znanja, da si jih usposobil tako, da so delovale čeprav uporabnik ni bil administrator. Tipično je bilo to za igrice – in če se nisi hotel zafrkavat, so otroci hitro dobili administratorske pravice.

Sicer pa, če smo za eno filozofsko debato – ravno ta teden imam ta novi avto pri mehanikarju in se vozimo z drugim, 15 let starim. Smo se čisto privadili in je vse kul (za tisti čas je bil stari isti razred kot novi), ampak vseeno.. Ko bo novi prišel nazaj, bo fino, ampak spet ne za vsako ceno … in tako se svet premika naprej … po korakih … si vsakič zadamo cilj malo naprej … in se hrkati sprašujemo, če je vse v redu s tem. Čez dve leti se ne bo nihče več vprašal, ali naj kupi visto, ker Xpjev več ne bo.

Filozofirati bi se res dalo precej, pred kratkim sem bil v neki ustanovi z niskim proračunom, na pc so imeli še win95.

Bom preštudiral prednosti Viste na tem linku, je naštetih kar precej, samo vseh Home edition ne bo imela, profesionalna pa se mi zdi da je ne potrebujem.

Kar zadeva varnost do zdaj nisem imel posebnih težav. Prenosnik imam 3 leta, v tem času ni bilo večjih težav, XP, ki sem jih takrat naložil delajo še brez težav, samo malo počasneje zato razmišljam da bi jih ponovno instaliral.

Pri Visti me moti, da bi moral za hišni in prenosni pc pravzaprav kupit 2 visti, ker jo lahko naložioš samo enkrat. Je pa hišni le zmoglivejši in ga uporabljam za obdelavo slik posebno tistih v RAW in videa. Imet na enem Visto na drugem XP pa se mi ne zdi praktično.

Če samo obdeluješ slikce in podobno si pač naloži Linux sistem, je
brezplačen in dela tudi v redu, vendar
saj veš – če imaš 15 let star avto (kot kolega M.Dirkač) potem pač
potrebuješ nekaj časa, da se privadiš na nove funkcije, ki so
malce drugačne, pa vendar – saj nisi avtomehanik – si samo “šofer” 🙂

M.Dirkač – no hard fill….:)

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Kaj pa programi za obdelavo fotografij, PS, RAW, se razumejo z Linuxom?

Se strinjam z Klemenxx. Linux okolja so postala že povsem primerljiva (po načinu uporabe) z Windows OS in če se računalnik uporablja za pisanje besedil, gledanje in obdelavo slik, filmov, poslušanje glasbe ter brskanje po internetu, je linux lahko povsem prava izbira.

Kar nekaj povezav na brezplačne programe, ki so večinoma narejeni tudi za (ali bolje rečeno, predvsem za) linux je na teh naslovih:

http://www.econsultant.com/i-want-freeware-utilities/index.html
http://sourceforge.net

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close