Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Visoke pete

Visoke pete

V knjižnici mi je ravno pred nosom ena gospa odnesla knjigo, ki ima naslov Visoke pete ali nekaj takega. Ali kdo kaj ve o tej knjigi, se jo splača rezervirati?

Če misliš tole:

http://www.zalozbamis.com/zen/index.php?main_page=product_info&products_id=303

potem se splača.

Sem nekje na 100. strani in lahko rečem, da se imenitno zabavam.

Pravkar sem petke prebrala do konca. Odlično napisno, duhovito za umret, napeta zgodba, pa še ful razmišljanja mi je dala. Mogoče jo bom kupila staršem za darilo, da ne bo več panike, da se starata :).

Priporočam vsem!

Ma, jaz jo berem, kolikor mi pač čas dopušča, in moram reči, da je z vsako stranjo samo še boljša. Res je fajn knjiga, najbolj me nasmeji pa tisto v ležečem tisku (resnične misli oseb, ki nekaj rečejo ali storijo). Fajn, fajn, fajn knjiga!

Se vam pridružujem, sama sam iz “čistega firbca pobasala” obe knjigi v knjižnici in se že dva večera pred spanjem prijetno hahljam in ražmišljam…
Čisti užitek!
Priporočam!!

Drage dame, če vas že zanimajo visOke pete, potem vam toplo priporočam, da si pred spanjem še stokrat skrtačite lase in naravnate štrleče balkone. Je potem boljši seks. Predvidevam, da vas bo zgoraj precej skrivnostno navedeno čtivo zadovoljilo?! Za poskoitalni užitek pa predlagam še kakšen intimen damski dnevnik, ki so med fukotožnim (se opravičujem za prostaški izraz, vendar trenutno najbolj zadane moje umazane misli) slovenskim ženskim bralnim občestvom (z izjemo dam na tem forumu, ki so topogledno že potešene, seveda) zelO zaželjeno čtivo in izhajajo V 2-3 ponatisih kot po tekočem traku. BTW, ob svoji samotni rami zelo pogrešam kakšno hudomušno damo na tale jokajoč jesenski dan. Za kaj pa se pravzaprav gre pri visokoh petkah? Zadnjič sem gledal en šprint na TV. A je to to?

Spoštovani Primož

S tako na horuk varjanto se pri damah (tudi s trga foruma) doseže le gledanje stropa in razmišljanje o tem kdaj bo trebsa ponovno pobeliti.
Mogoče je bežen vpogled v roman NA VISOKIH PETAH In malo romantike ne bi škodil.

Z beljenjem ne bo nič; v moji spalnici so strop in stene namreč prekrite z ogledali, razen tiste ob vznožju vodne postelje, ki je v celoti zasteklena – prehod z drsnimi vrati na sto kvadratov veliko odprto teraso s kamnito ograjo iz polmetrskih antičnih stebričkov, kjer s kakšno romantično dušo povsem gola leživa na mrzlih marmornatih tleh in vidiva zvezde (tudi če je povsem oblačno nad nama).

He,he,he,he… tudi tale forum ima svojega lokalnega “Fredija, ki lulčka kaže”. O čem govorim pa veste tisti, ki berete oz. ste prebrali omenjeno knjigo :)))))

Kje pa lahko kupim to knjigo? Morda v dzs?

>ob svoji samotni rami zelo pogrešam kakšno hudomušno damo na tale jokajoč jesenski dan

Nikakor ne, ravno nasprotno,zelo jih cenim in spoštujem,sploh tiste, ki kaj povedo in ne bluzijo če v tri dni in nekam v maloro.Ravno včeraj sem končal Lojzetove Prišleke. Sicer je trajalo celo poletje (nekaj čez tisoč strani), vendar se je izplačalo.Po mojem skromnem mnenju je njegov špeh eden izmed vrhuncev slovenske proze. Kašen novodobni Frane in Manca se lahko samo skrijeta in osramočeno zardevata.

Da odgovorim vprašanju nekaj dopisovanj nazaj. Knjigo sem videla tako v Konzorciju (Mladinska knjiga), kot pri Vale Novak v City Parku. Ali pa morda poskusiš na link, ki ga je zgoraj zapisala Enka.

Da nam prihranim mukotrpne pogovore med neprijavljenimi uporabniki. Recimo:

Zanimivo, ali ima založba na voljo še kaj podobnega?

Ja, nekje sem videl naslove, kot so Trije tedni z mojim bratom in Arhitekt. Vredno branja.

Hvala lepa za odgovor. Kje pa lahko dobim popoln seznam?

Najbolje, da si ogledaš kar njihovo spletno stran: http://www.zalozbamis.com/zen/index.php?main_page=index&cPath=67_87&zenid=8e9cc192069395a4006fb135336d0282ž

Pa tudi Sapramiška prihaja na police, keneda.

Pa dajte no. Saj reklama s pasico pri MON tudi ne more biti tako zelo draga?

Toro :))))

Samo v pojasnilo: nisem plačana od založbe in ne delam reklame zanje. Pa tudi Enka se mi zdi, da je že dal na forumu in ni neznana.

Vprašala sem zato, ker imam v bližnji okolici samo dzs, ki knjig manjših založb sploh ne prodaja. Kadar kaj vprašam, debelo gledajo, brskajo po računalniku in ugotovijo, da od te in te založbe pa nimajo nič. V Ljubljano v Konzorcij grem pa res malokrat.

ok, Enka je že DALJ ČASA na forumu…

se opravičujem, zgodaj je še!

Ko je DZS prevzelo sedanje vodstvo je izjavljalo, da jih zanima samo prodaja tistih stvari, ki prinašajo večji dobiček in da če je to toaletni papir bodo pač prodajali toaletni papir. Pri knjigah zaslužijo približno 50%, očitno je to zanje premalo. Prijatelj dela pri srednje veliki založbi in pravi, da kljub prizadevanju preko DZS prodajo zelo malo svojih knjig.

Oj, Toro, sicer najbrž ni letelo name, ker sem zgledno in vedno prijavljena, pa vseeno moram nekaj pripomnit (kot ponavadi, ne?! :-)).

Knjigo Na visokih petah berem po priporočilu ene od redkih oseb, ki jim glede sličnosti najinih bralskih okusov zaupam tam prek 80%. Posebne teme zanjo sama ne bi odpirala, ker pa je bila tema odprta, jaz pa z branjem ravno tako daleč, da sem že bila prepričana, da je zadeva kul, sem pač naredila zanjo malo “reklame”. Ker pa je 100 strani pri tej knjigi komaj slaba sedmina, se mi je vendar zdelo najbolj enostavno, da prilimam link, kjer se da o knjigi nekaj prebrat. Zadeva je sveža, zato kaj drugega kot reklame izdajatelja na netu nisem našla. Da se še malo razbremenim slabih občutkov/krivde – res nisem bila čisto prepričana, če oseba, ki je temo odprla, sprašuje ravno po tej knjigi (glej prvi post v tej debati :-)).

Sicer pa prisegam, da sem samo ponižna državna uslužbenka, ki ne z Mišjo ne s kakšno drugo tovrstno živalco nimam nič. Razen ljubezni do knjig :-).

Dolgujem par opravičil in se dokaj slabo počutim.

@Enka
: To moje jamranje je letelo samo na pogovore med neprijavljenimi uporabniki, ki je bilo sumljivo podobno kramljanju med verniki nekega drugega romana. Res mi je nerodno, da sem te pripravil do tega, da si se že skoraj opravičevala. Visokih pet se bom enkrat lotil predvsem zaradi tvojega priporočila. Tvoje mnenje tukaj veliko velja. 🙂

@KITY
(ne kitty), zanimivo, Dama, bralka3, miška121, ims, albina (nekateri iz teme o Sapramiški) – ker pač nimam zapisov z naslovi IP, seveda nikakor ne morem biti prepričan, da gre za alterje Založbe Miš, in se zato opravičujem. Sarkazem je bil precej neprimeren; človeka (mene) v anonimnosti zlahka zanese, kar je slabo.

Bi pa bilo mogoče dobro reči nekaj besed o aktivnem sodelovanju založb in avtorjev na forumu.
– Nič ne bi imel proti, če bi se pojavila recimo tema “Novosti založbe Miš”, kjer bi urednik namignil to in ono, svetoval in napovedoval nove naslove. Ne vem pa seveda, ali je to v nasprotju s kakšnim pravilom MON.
– Dober primer urednika, ki se je pojavljal tukaj, je bil zagotovo pokojni Vasja Cerar, ki ga večina najbrž kar malo pogreša.
– Potem naši zvezdi, Oja in Pilgrim, ki sta odprto predstavila svoje delo. Zdi se mi, da je pilgrim iztržil še posebej veliko: po eni strani čudovit odziv bralcev z namigi, kaj bi se dalo narediti bolje, po drugi strani pa boljšo prepoznavnost Olja na balkonu.
– RVK-ju je po mojem uspelo ravno nasprotno: z medijskim presingom in hordami alterjev, ki so se pojavile na forumu samo enkrat in povsem “neobremenjeno” klepetale o romanu, jim je pri dobršnem delu bralcev/kupcev uspelo ustvariti krasen odpor.

kaj zdaj? Ravnokar se odpravljam v knjižnico. naj vzamem Na visokih petah ali ne?

Enki lahko zaupaš 🙂 Če ne bo ok, pa plačam kofe.

New Report

Close