Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem visoka poraba

visoka poraba

Testna vožnja toyota avensis verso, 2,2 diesel: presnečenje: “kuri” skoraj 10 litrov! Ker bi res radi imeli toyoto – doslej smo vozili passata – pa nas moti visoka poraba, me zanima ali imate s toyotami na sploh takšne izkušnje s tako visoko porabo?

Poraba sigurno ni tako visoka. Takšno porabo niso uspeli dosečti tudi na testih kjer ne šparajo z gorivom.
Zelo pomembno je kako in kje ste izmerili/dosegli takšno porabo. Če si izposodiš avto za kratko vožnjo potem te večinoma, posebej, če si mlad zanimajo njegove performanse in ga teraš, da vidiš kaj avto zmore. Takša testna vožnja ni merodajna.
Če želiš vedeto koliko avto porabi v primerjavi z drugim, moraš odpeljati znano turo pod podobnimi pogoji kot s starim avtom in potem primerjati porabo.
To, da nekdo pove, da ima porabo toliko in toliko ne pove ničesar.
Na primer jaz imam Toyoto corolo diesel in je zelo varljiv podatek o porabi, če mojo vožnjo na morje (Medulin) razdelin na dva dela. Od Maribora do zadnje pumpe na avtocesti pred spustom v Črni kal in od tam do Medulina.

Ker na avtocesti vozim večinoma med 140 in 170 je poraba za več kot liter višja kot od Črnega kala do Medulina kjer je poraba krepko pod 5 litrov.

Račun na 8l realne porabe, vse kar je manj je jajcanje ali lepa relacija!

lpk

New Report

Close