Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Visoka poraba za C4

Visoka poraba za C4

Avto je nov, prevoženih 400 km in trenutna povprečna poraba je 9,8 litra.
Motor je 1.6 bencinski. Ne razumem zakaj tako visoka poraba???!!!!
Po prev. 2.000 km ali več naj bi poraba padla. Ali to drži in za koliko?
Lep pozdrav.

Jaz sem slišala, da poraba pri citroenih pade nekej pri 8000 km. Ne bistveno, malo pa le (ker so porabe res enormne, bojda).

poraba bo ščasoma padla, bratranec je imel pri novem meganu 1,6 porabo 9,5l/100km

pri večinoma mestni vožnji že, če pa je vožnja relacijska pa v nobenem primeru ne bi smel žreti 9 litrov ali več

Ja ljudje božji, kako pa to vozite! Povprečna poraba ne bi smela biti večja od ca. 7,5 litra. Jasno, če pa speljuješ, kot na Formuli 1, pa si namesto radia navijaš obrate v nizkih prestavah, potem pa ja.

Obilo uspeha!

Avto je nov, nikoli ne grem preko 3.000 vrtljajev in je poraba vseeno okoli 10 litrov. Dnevne relacije so od 12 in cca. 2x na teden do 30 km.

Predpostavljam, da je tudi dosti speljevanja in čakanja pred semaforji. Nič čudnega. Tako porabo lahko konstantno pričakujete; mogoče se bo s časom zmanjšala za slab liter, čudeža pa ne bo.

Poraba C4 1.6 16V pri znancu je na relacije 7.5 l/100 km. On se vozi v službo, malo sem ter tja. Oče ima tudi novega Picassoja 1.6 16V 110 KM, in bo zmeril porabo. Tam do 8 na 100 km je OK. Morate vedeti avto ima le 110 konjev, ni glih lahek, klima,…

Ralacija recimo po stari cesti na morje bi morala biti pod 7 l.
Drugače motor je zelo dober.

Hvala za informacije. danes sem bil na malce daljši vožnji in sicer na relaciji Šentilj-Obrežje in poraba je bila okoli 7 litrov. Še kar zadovoljivo.
Po informacijah naj bi poraba še padla po zamenjavi olja na 2.000 km oz. naj bi za to poskrbela tudi elektronika.

New Report

Close