Visoka izobrazba – slabe službe
za avtorja, debata s tabo je nesmiselna, ves čas nabijaš isto. Ampak na vprašanje pa ne znaš odgovoriti Aja pa ti resno misliš, da je 60 vlog veliko?
Pa glede na tvoje čvekanje: dojemi, da je bistvena razlika ali imaš iskano diplomo kar očitno ti imaš ali pa, če imaš neko neiskano diplomo. Daj enkrat dojemi no. Saj pa, če si naredila nekoč faks, bi pa lahko bila malce razgledana, dojemljiva, pismena, se ti ne zdi?
Pa za onega bebca, ki tudi naklada, da služb je polno: ja, takih za minimalca, z groznimi delovnimi pogoji.
Na razpis, kjer iščejo nek kader neke družboslovne smeri, se prijavi po 500 kandidatov, čeprav ponujajo plačo malce nad minimalcem. Če so zahteve bolj konkretne, točno določena smer, več letne izkušnje, pa je samo po 100 prijav.
ni rožnato, 20.08.2025 ob 23:46
Za avtorico Za avtorja smo lahko zelo veseli, da je pri svojih letih hitro dobila dobro plačano službo. Ampak ena lastovka še ne prinese pomladi. Na tisoče kandidatov ostaja praznih rok, zato o izobilju služb v resnici ne moremo govoriti.
Vsaj ne tistih dobrih in dobro plačanih.
???, 21.08.2025 ob 10:23
Lahko imate 10 diplom, delodajalec vas bo plačal samo po tem, kar tudi dejansko obvladate. Ali pa odprite svojo dejavnost, pri umskem delu ne rabite dragih naložb, rabite le pisalno mizo in računalnik. Če imate zveze, bo še najbolje v kakšni državni službi, kjer šteje predvsem papir.
Da. Vsekakor.
ff realnost, 20.08.2025 ob 19:35
za avtorja, debata s tabo je nesmiselna, ves čas nabijaš isto. Ampak na vprašanje pa ne znaš odgovoriti Aja pa ti resno misliš, da je 60 vlog veliko?
Pa glede na tvoje čvekanje: dojemi, da je bistvena razlika ali imaš iskano diplomo kar očitno ti imaš ali pa, če imaš neko neiskano diplomo. Daj enkrat dojemi no. Saj pa, če si naredila nekoč faks, bi pa lahko bila malce razgledana, dojemljiva, pismena, se ti ne zdi?
Pa za onega bebca, ki tudi naklada, da služb je polno: ja, takih za minimalca, z groznimi delovnimi pogoji.
Na razpis, kjer iščejo nek kader neke družboslovne smeri, se prijavi po 500 kandidatov, čeprav ponujajo plačo malce nad minimalcem. Če so zahteve bolj konkretne, točno določena smer, več letne izkušnje, pa je samo po 100 prijav.
@ff Reala
V takem primeru pa pojdi nekam delat za minimalca. Zakaj bi se naprezala, če lahko isto plačo dobiš pa daš možgane na off. Ženska ” za avtorja ” ti je povedala da je poslala 60 prošenj, da je iskala na več platformah, kaj bi se rada. Ti se ponavljaš kot kanarček da naboja. Ne rabi ti povedati kje je našla službo, tako kot ti ne rabiš povedati svojega imena in priimka, očitno je bila sreča na njeni strani ali pa zna dobro prepričati. Zakaj ne bi nekdo pri 50 letih našel službo, pa meni tudi ni jasno. Še najmanj 15 let dela nas čaka. Kaj naj se kar ubijemo pa bo rešen problem?
Pa veste, zakaj nekateri s fakultetno izobrazbo slabo zaslužijo? Povedala vam bom svoj primer. Delam v službi, kjer me, z izjemo glavne šefice, “komandira” vsaka z nižjo izobrazbo od mene. Delovna mesta so se sistemizirala na način, da lahko na tistih delovnih mestih, za katera bi se po vsej logiki morala zahtevati visoka izobrazba, delajo ljudje s V. stopnjo, seveda s toliko nižjo plačo. Samo, da se prihrani. Zato se zgodi, da nekdo kljub izkušnjam in izobrazbi dela pod komando nekoga z nižjo izobrazbo, ki je sicer plačan isto ali celo manj od tistega, ki mu dodeljuje delo. Gre seveda za delovno mesto v javni upravi. Prostora za visoko izobražene je tam vse manj. Za dela, ki bi po vsej logiki zahtevala višjo stopnjo izobrazbe, so kvalificirali ljudi z nižjo izobrazbo. Toliko o tem.
ff realnost, 21.08.2025 ob 20:06
TOrej, naj neha čvekati in nakladati kako je polno službo. Če to čveka in tega ne dokaže, potem pomeni, da je lagala.
Ti resno misliš, da se v službah za minimalce ne naprezajo? Pa ravno tam najbolj garajo pa imajo najslabše pogoje. Očitno si razvajena princeska, ko take ven mečeš.
@ff Reala
Razpisov je res veliko, koliko je realnih, ali bolj tipajo , pa ne vem. Ampak razpisov je ogromno. Meni se tudi zdi, da če imaš resen namen, si angažiran, jo najdeš, tudi brez vez. Danes veza ne pomeni avtomatsko zagotovljene službe, ampak samo da prideš na razgovor . Kako se tam izkažes, prepricaš, pa je od tebe odvisno . Danes je razpisov veliko, poglej na zavod za zaposlovanje, moje delo.com, spremljaj agencije. Jaz vem za kar nekaj ljudi ki so našli letos ali lani solidno zaposlitev, v pisarni, v starosti nad 55 let. Srednješolci ali s fakulteto. Nimajo vsi le srečo, verjetno so jih izbrali zato ker so ocenili da bodo doprinesli
Forum je zaprt za komentiranje.