Visok račun za elektriko
Mesečni račun za elektriko za 3 osebe za april, daljinsko odčitavanje po dejanski uporabi, imam 82 €.
Ogrevamo na kurilno olje, kuham večinoma na plin, dodatna plošča je električna. Bojler je na elektriko. Sicer nič posebnega, 2 x Tv, računalnik in hladilnik s tremi predali zamrzovalnika. Sušilec za perilo bolj malo uporabljamo. Račun se mi zdi zelo visok!i
Rada bi primerjavo. Koliko plačate elektriko, koliko oseb in kaj imate na elektriko?
Veliko plačaš. A to se je zdaj toliko povišalo? Kako je bilo marca? Velik potrošnik je bojler, mogoče je star in poln kamna, lahko tudi star hladilnik veliko troši.
Pri meni sva dve osebi, na elektriko je pralni in pomivalni stroj, pomivalni dela vsak drugi dan, pralni med vikendom, tri do štiri pranja opravim. Topla voda, ogrevanje, kuhanje je na zemeljski plin. Računalniki delajo ves čas, tv samo zvečer. Likanje uro ali dve na teden. Pečica se pogosto uporablja. Plačujem tudi daljinsko odčitavanje, račun okoli 30 eur.
Leta smo imeli mehanski števec, mesečno vedno približno ista poraba, odčitavanje enkrat letno, tudi sami si za svojo evidenco zapišemo porabo okoli 1. v mesecu, potem so ga zamenjali z elektronskim števcem, mesečna poraba je šla takoj 25 % gor, pri poceni in dragem toku. Po nekaj letih so števec zamenjali z novim elektronskim z daljinskim odčitavanjem, mesečna poraba je šla takoj dol za 25%.
Vsak si lahko sam ustvari svoje mnenje, jaz sem si ga.
Uh, to je ogromno, si prepričana, da ni poračun? Pri nas bajta, ogrevamo se na kurilno, 5 oseb, 4 računalniki, od tega dva ves čas prižgana, štedilnik na elektriko, pečica, ves čas v rabi, pomivalni, pralni…bajta 200 kvm… elektrike cca 50 €. Ponudnik E3, Nova Gorica.
Kakšen poračun, če ima daljinsko odčitavanje števca!!!
Forum je zaprt za komentiranje.