Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Visok račun za elektriko

Visok račun za elektriko

Mesečni račun za elektriko za 3 osebe za april, daljinsko odčitavanje po dejanski uporabi, imam 82 €.

Ogrevamo na kurilno olje, kuham večinoma na plin, dodatna plošča je električna. Bojler je na elektriko. Sicer nič posebnega, 2 x Tv, računalnik in hladilnik s tremi predali zamrzovalnika. Sušilec za perilo bolj malo uporabljamo. Račun se mi zdi zelo visok!i

Rada bi primerjavo. Koliko plačate elektriko, koliko oseb in kaj imate na elektriko?

Mi isto. Zamenjaj cdobavitelja, ce ti sedanji ne odgovarja.

In kaj ima dobavitelj s porabo?glede na to da 65%racuna za elektriko predstavljajo dajatve in ne energent, isci porabnika ki ti zre elektriko, kok star bojled imas, bojlerji so ponavadi pozeruhi

Izračunaj si dobavitelja na pocenielektrika.si. Bojler je požeruh. Mi smo 4 – dvojno gospodinjstvo, vsi kuhamo na elektriko, račun od 65 do 70 eur.

Mi plačamo cca 30-40€ več – ampak 2 hladilnika, skrinja dodatno, 3 računalniki, bojlerja nimamo na elektriko, pralni stroj cca 15-20 pranj mesečno, belo se pere na 90, sušilec zdaj že bolj malo, 1 avto phev in ga redno tankamo doma, 1 industrijski stroj v delavnici, ki obratuje 50-70 ur na mesec in en, ki deluje 20-30 ur na mesec.

preveri odjemnike, ki so nonstop prheftani pa na Stand by ( polnilci Tv aparata, kk hišni kino in predvajalniki, pa Wifi škatla je tudi na štrom prheftana).

Zadnje dva meseca, prevejeno in ščekirano cca 22 eur manj imam;  samo 27 eur sedaj- pa ogrevanje hiše skoraj celo zimo letos ker ni bilo tako mrzlo tudi na  inverter klimo namestno na plin, ker je ceneje-pa ni bilo nikoli več kot 50 eur v kurilnih mesecih, če bi plin, bi bilo pa vsaj 100 eur na mesec ( 170m2 bajta, 22-23 stopinj noter).

Načrtno kontrolirano zadnje dva mesece odjemnike in izklopljeno namerno: domofon z zvoncem, senzorske sprednje luči na cesto in pa alarmna napravaa povezana z nadznornim centrom ( da ni nonstop pod štromom – če si doma, ne rabiš met pod štromom ker niti ne vklapljaš-je pa razpeljava senzorjev po celi hiši in to je vedno pod štromom in tudi dodatno “papa” elektriko).

TV aparata tudi večinoma izklopljena, se gleda preko interneta na računalniku, je bolj komot, fajn, pa še pred nosom tudi v postelji.. Edino kar je nonstop prheftano v štrom poleg hladilnika sta prenosnik pa telefon na polnilcih.

@Načrtno izklopljeno in je nižji račun

Tega je danes veliko, vse na zuanji videz in za baharijo, živite pa slabše kot vsak cigan v ciganskem nnaselju.

Je pa elektrika absolutno predraga, oziroma požrešnost države. Naj pobirajo pri električnih avtomobilih in podobnem sranju, ki ga vsiljujejo, ne pa pri porabi za gospodinjstvu.

živim bolje, kot ti – srečno in neobremenjeno, za razliko od tebe, pa še nižji račun za elektriko imam.  Ker mi uspe, ker znam -in zaradi tega nihče ne trpi drug, kot očitno samo ti. Od foušije.

In veš kaj? Tudi v trgovini velikokrat vzamem določene stvari, ki so na koncu dneva  50% znižane, pa je rok uporabe še vedno nekaj dni, da ne bo pomote. Pa ne zato, ker bi morala, ampak preprosto zato, ker mi je všeč, da naletim tudi na  to možnost, ko sem v štacuni – na možnost izbire – ker je roba še čisto dobra, nič ji ne manjka. Npr. v industrijski trgovini jjubljanskih mlekarn je roba po smešno nizkih cenah, pa je še vedno rok uporabe en teden. Zato nimaš ti nobene pravice iz svoje vukojebine pisat tako, kot pišeš.

Imam pa npr. eno zadevo, ki je vredna vsaj  25.000 EUR, ki je moje “delovno orodje”. Zdaj se pa v okrogli sobi v kot podelaj, seronja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close