Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Višnjev preliv

Višnjev preliv

Mi lahko prosim kdo svetuje, kako naredi (topel) višnjev preliv za strjenko ali sladoled? Predvidevam, da se višnje malo pokuhajo, ne vem pa, kaj naj dam še notri, da bo lepo kremasto in tekoče… A je želatina tudi nujna?
M

Mojca Berdnik Vozel

Hej,predvidevam,da dajejo tudi zelatino. Jaz je ne,samo visnje v nekaksnem sirupu dobro prekuham,zacinim z mletimi zbicami,cimetom ,lim.lupinico,kardamomom in dodam malo ogrete naravne zelatine iz kutin.
Lep pozdrav babi

Meni je pa najboljši preliv amarena. Najbolj paše čez sladoled, razne sladice – štrudje, palačinke in sploh čez vse! Če ga imate kje možnost dobiti, vam res toplo priporočam da ga nabavite. Lp, Zala

Jaz pa višnje prekuham, dodam sladkor, vanili sladkor in na koncu malo pudinga(borovnica, jagoda,malina) razmešanega z vodo in stvar je odlična. Tako jaz zgostim preliv. Preizkusi, mogoče ti bo dobro!

V novem letu pa vsem srečno in zdravo!!!

Nani

Tole sem naredila danes:

1 kozarec višnjevega kompota
1 pomaranča
5 dag sladkorja
2 žlici ruma
1 žlica Gustina
cimet, klinčki

Zmešaš višnjev in pomarančni sok, naribano pomarančno lupino, sladkor, cimet in klinčke, počasi naj vre 5 minut. Primešaš rum zmešan s škrobom in še enkrat zavreš. Precediš in še enkrat segreješ z višnjami.

LP Daša

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close