Višnjev liker
Hej,Taja.Visnjevega likerja se nisem delala.Naredim pa krasno polivko za sladoled.Sladkamo se celo zimo. Enostavno.Naredim vsako leto,na zalost letos samo malo,ker tudi z visnjami je mizerja kot s cesnjami v nasem sadovnjaku.
Oprane in dobro na prtu posusene visnje zlagam v kozarec v plasteh,izmenicno visnje in sladkor.Pazim,da je cimbolj na tesno do vrha.Pazljivo dolijem dobro domace zganje(imeniten bi bil gorenjski cesnjevec).Zaprem in odlozim v temen hladen prostor.Vem,da ponavado to dajo na sonce.Meni je enkrat zavrelo in sem v nekih navodilih prebrala tako.Dokler se sladkor ne stopi,obrnem gor dol enkrat na dan.Pokrovcek naj dobro tesni.Potem pustim do jeseni.Zelo dobro za popit,pojest visnje in na sladoled.Ce se ti zdi premocno,lahko jeseni dolijes,ko malo ze porabis, nekaj prekuhane sladkane vode.Lahko se vedno dodajas sladkor,bo gostejse.Koscice,ki so v visnjah oplemenitijo okus.Jaz rabim litrski kozarec.Se to: med sadje dam malo kardamoma,klinckov,cimetovo skorjico.Cudovita aroma.
Imam tudi biosusilnik in jih posusim nerazkoscicene-krasen sadni caj s se drugim posusenim sadjem.
Nekaj visenj vedno zamrznem za sladice-vsaj kot dodatek.Mi jih imamo zelo radi in vsako pecivo je z njimi dobro.Ce visnje potreses na pitah z mletimi orehi ali mandeljni,,je pa sploh super. Za liker ti bo pa kdo kmalu kaj poslal,vsaj upam.
Lep pozdrav in bom vesela,ce sem ti kaj pomagala Babi
Forum je zaprt za komentiranje.