Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Višji razred pri odmeri za plačilo vrtca

Višji razred pri odmeri za plačilo vrtca

Pozdravljeni!

Prosila bi za nasvet oz. za obrazložitev mojega problema. Nismo slabo situirana družina, zaenkrat imava še oba službo. Septembra se je našemu petletniku v vrtcu pridružila še leto in pol stara hčerka. CSD Maribor je izdal odločbo, iz katere je razvidno, da smo bili lani tako pridni, da smo si v zahvalo pridelali še dodaten razred za plačilo vrtca iz 43% na 53%. Iz odločbe, izdane letos januarja, je razvidno, da smo (podatki leta 2011) pri neto povprečni mesečni plači v RS 2011; 987,39 €, dosegli 63,15%, in bili vključeni v 6.dohodkovni razred. Zadnja odločba, ki je zajemala že leto 2012 in povprečno neto plačo v RS; 991,44 €, kar je 62,78% (torej za slab odstotek nižje kot lani), pa nas postavlja že v višji, 7???. dohodkovni razred, torej plačilo 53% cene???

Se je vmes res zgodilo toliko stvari v naši preljubi, nerazumljeni slovenski zakonodaji, ali je vse skupaj samo slaba pomota (kiks pri izračunu CSD-ja). Naj poudarim, da smo se vsakokrat pri vlogi za znižano plačilo vrtca morali pritoževati (4 x v treh letih), saj nam niso upoštevali izplačanih preživnin za otroka mojega moža, kljub vsem dokazilom, izpiskom bank itd.. ter nas tako za nekaj odstotnih točk uvrstili v višji razred. Ali resnično počnejo to namenoma?

Prosim, pomagajte mi z nasvetom, da se lahko v primeru napačno obravnavane odločbe odločim tudi to leto za pritožbo še v zakonsko določenem roku.

Hvala vsem za mnenja in nasvete!

Spoštovani,

v skladu z ZUPJS, ki je trenutno veljaven, bi morali spadati v 6. dohodkovni razred (nad 53% do 64% ).

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close