Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Višja minimalna plača in prispevki s.p.

Višja minimalna plača in prispevki s.p.

Novega zakona se nisem prav ni razveselil, saj kot mali s.p. že sedanjo višino prispevkov in akontacije dohodnine s težavo napraskam skupaj. Komajda mi kdaj pa kdaj še kaj ostane, kar lahko potrošim zase. Zanima me ali tudi za s.p.-je, ki nimamo zaposlenih delavcev, velja možnost postopnega prehoda na znesek minimalne plače, če bi jim občutno povečanje minimalne plače povzročilo velike izgube in ogrozilo obstoj podjetja. Slišal sem namreč, da ta olajšava oz. postopno zviševanje minimalne plače za s.p.-je ne bo možno. Prav lahko se mi zgodi, da bom moral s.p. kar zapreti, sicer bom delal le še za davkarijo in državo.

Mislim, da je Vlada RS s tem zakonom naredila delavstvu prej škodo kot korist.

Ali sem vprašanje zastavila prezgodaj, ali pa noben s.p. še nima skrbi s tem? 🙂

Romana, nisi edina taka, tudi jaz sem na istem.
s.p. je tako obdavčen in prispevki tako visoki, da mi čisto nič ne ostane, komaj imam še za v trgovino.
Ker pa ne ‘mutim’ in imam nekaj ‘dobička’ beri nisem v minusu, plus ko mi prištejejo letno plačane prispevke pridem v tak rang, da tudi če bi dala zadevo na klin (zaprla), ne bi dobila nič na zavodu, ker po standardih presežem minimalno plačo (seveda če štejejo plačane prispevke zraven, kakšna logika), in tako se vrtim v začaranem krogu.
Službe pa tudi ne morem dobit, ker sem s.p. in že zaradi tega odpadem večinoma.

Na minimalno plačo kar pozabi, tisto je za d.o.o. in d.d.. Edino kar bo pri nas sprememba je to, da bodo prispevki še višji, saj se bo povprečna plača zvišala. :(((

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close