Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev višina porodniškega nadomestila

višina porodniškega nadomestila

zanima me nekaj v zvezi s porodniško. s centra za soc. delo sem dobila odločbo da bom prejemala por. nadom. v višino 1150, 00 eur bruto. koliko je to neti, ni to ok. 800 eur? kajti nakazali so mi ok 650,00. sedaj pa ne razumem teh številk

Neto si lahko izračunaš tukaj[/url].

Kdaj pa si nastopila porodniško. Če si nastopila po 1. v mesecu je porodniška za ta mesec sorazmerno nižja. Kaj pa piše na obračunu (dobiš ga po pošti)? Kakšen je bruto? Za koliko dni so ga obračunali?

iz centra je na odločbi pisalo da sem upravičena do mesečnega nadomestila v višini 1150,00 eur. učiraj sem dobila izpisek, za 5 dni porodniškega dopusta je 160,00 eur neto. ne razumem, če gledam da je za 5 dni toliko, se pravi bo za 20 (160*4= 640 eur ali kaj? s porodniško sem začela s 24.10.

Ne glej neto zneska ampak bruto. Bruto bi se moral ujemati. Pri netu pa je prišlo do razlike, ker ti pri preračunu bruto – neto niso upoštevali splošne olajšave za dohodnino, ker se ti je ta olajšava upoštevala pri delodajalcu. Neto ni nikoli merodajen, ker imamo različne davčne stopnje in olajšave, vedno se gleda bruto zneske.

joj saj nič ne rzmem…:) SE pravi bom imela porodniško ok. 650,00 eur če dobro razumem?

Prosim napiši, kolikšen je bruto znesek na obračunu, ki si ga prejela po pošti (za teh 5 dni porodniške).

mislim da je bil znesek ok 224 eur brut, sem nekam založila izpisek….

TRENUTNO SEM UPRAVIČENA DO PORODNIŠKEGA NADOMESTILA.
JANUARJA, KO BI BILA UPRAVIČENA ZA NADOMESTILO ZA NEGO IN VARSTVO OTROKA, SE MI OBITA REDNA ZAPOSLITEV ZA POLOVIČNI DEL. ČAS.
ZANIMA ME ALI LAHKO POTEM MOŽ PREJEMA NADOMESTILO?

Ali prejemaš starševski dodatek ali starševsko nadomestilo (“porodniško”)?

Če prejemaš porodniško (oz. dopust za nego in varstvo) lahko v primeru, da ga ti predčasno zaključiš, dopust koristi oče otroka (gre na porodniško), lahko pa ga koristi tudi vsak polovično (za 4 ure). V primeru, ko dopust koristi oče, seveda prejema nadomestilo v višini svoje osnove (torej glede na njegovo plačo).

Če pa prejemaš starševski dodatek (ker nisi upravičena do dopusta za nego in porodniškega dopusta – brezposlena, študentka itd…) pa ga lahko uveljavlja oče le če izpolnjuje pogoje (da sam ni upravičen do dopusta in dejansko skrbi za otroka).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close