Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Višina porodniške če se zaposliš en mesec pred nastopom porodniške

Višina porodniške če se zaposliš en mesec pred nastopom porodniške

Zanima me koliko dobiš porodniške če si brezposelna več kot eno leto in se zaposliš en mesec pred nastopom porodniške? Je bila katera v tej situaciji?

Če si bila zaposlena vsaj 12 mesecev v zadnjih treh letih, potem dobivaš neko povprečje, drugače pa nič.

Tisto povprečje pa se izračuna po Zakonu. Nekaj ti pripada, potem se pa zvišuje glede na to, koliko mesecev si delala v zadnjih treh letih.

Lp, Ela S

Sem bila ja, 5 let sem bila zaposlena, zdaj pa že eno leto žal ne najdem službe. ElaS mogoče veš kako se izračuna oziroma kakšen je približen znesek?

če si bla zaposlena v zadnjih treh letih pred nastopom porodniške zaposlnea vsaj 12 mes, potem se ti pripada nadomestilo brez dopusta. To pomeni 55 % minimalne plače, ki se za vsak mesec delovne dobe poveča za
2 %, vendar se skupaj lahko poveča največ za 50 %

Aha, se pravi da bom dobila ven skoraj celo minimalno plačo. Mah je revščina ampak kaj naj.

Ninči hvala.

Kako je pa s porodniško če delaš preko študentskega servisa? A si ti šteje al je to prazen nič?

študentski servis se ne šteje kot osnova za porodniško, ker se ne plačujejo prispevki. se pravi, da če nisi zaposlena oz. si študentka ti pripada starševski dodatek od rojstva dalje eno leto.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close