Višina odškodnine
Spoštovani!
Kupila sem živilo, ki mu je potekel rok in ga zaužila. Bilo mi je slabo, imela sem prebavne motnje (še vedno jih imam). Obvestila sem zdravstveno inšpekcijo in trgovino kjer sem kupila tisto živilo. Iz trgovine so priznali napako in se opravičili, inšpekcija je tudi naredila pregled in me o tem obvestila. Kontaktirala sem nekaj odvednikov in ena odvetnica mi je napisala, da je možno dobiti odškodnino, ostali mi niso odpisali. Potem pa se nisva več slišali, ker še ne vem ali naj sprožim postopek ali ne. Ko sem odvetnico vprašala, kakšen znesek lahko pričakujem, mi ni odgovorila.
Kakorkoli, tukaj se ne gre, da bi bilo potrebno karkoli dokazovati, saj je podjetje samo priznalo napako, da niso živila pravočasno umaknili. Zanima me samo, kakšen je sedaj postopek, da bi dobila odškodnino, in kakšen znesek se ponavadi izplača za tovrstne stvari?
Je kdo specializiran prav za te odškodnine? Nekaj sem gledala po internetu in večina njih se ukvarja samo z poškodbami na delu, prometne nesreče in podobno,….tukaj se pa gre za zastrupitev s hrano s pretečenim rokom.
Torej, kako je z odškodnino? Postopek, višina zneska,..?
Ne en dan, imam jo že več dni zaporedoma, še vedno jo imam, poleg tega so tu še bruhanje, prebavne motnje, slabost, vročina,… in to še kar traja. Če ne bo boljše bom itak šla k zdravniku, pa mi bodo vzeli kri, vodo,…da vidim kaj bodo pokazali izvidi.
Sicer pa ni point v tem, odvetnica je rekla, da sem upravičena do odškodnine, ni pa povedala koliko. No in mene zanima, če je že kdo imel podobne izkušnje.
Nisem odprla temo, da bi se pogovarjali o driski in teh rečeh ampak zgolj o odškodnini (postopek, višina, dokazila,..). Zato prosim da se vzdržite nesramnih komentarjev.
Klara Klemenčič, 22.07.2021 ob 20:43
Ne en dan, imam jo že več dni zaporedoma, še vedno jo imam, poleg tega so tu še bruhanje, prebavne motnje, slabost, vročina,… in to še kar traja. Če ne bo boljše bom itak šla k zdravniku, pa mi bodo vzeli kri, vodo,…da vidim kaj bodo pokazali izvidi.
Sicer pa ni point v tem, odvetnica je rekla, da sem upravičena do odškodnine, ni pa povedala koliko. No in mene zanima, če je že kdo imel podobne izkušnje.
Nisem odprla temo, da bi se pogovarjali o driski in teh rečeh ampak zgolj o odškodnini (postopek, višina, dokazila,..). Zato prosim da se vzdržite nesramnih komentarjev.
joj ne nabiji.nisi imela težav zaradi hrane čez rok amapak ker se je živilo pokvarilo ker si ga imela na sobni temperaturi.
kako boš dokazala da je bila hrana že v trgovini pokvarjena?
-
Zahtevana lahko milijon če hočeš, kaj boš dobila je pa druga zgodba. Postopek je tak, da tvoj odvetnik vloži tožbo in potem dokaze da si zaradi njihove hrane imela xxxxx duševnih bolečin in xxxxx materialne škode potem bo pa sodišče odločilo. Cetožbo izgubiš poleg svojega odvetnika plačaš vse stroške postopka……odvetnik ti no tožbo seveda svetoval saj bo zaslužil
No, malce strpnosti…za začetek.
V trgovinah se vse bolj pogosto, prepogosto znajdejo prehranski proizvodi, ki niso varni za uživanje.
Trgovine, so že same začele izločati proizvode a večkrat prepozno saj so bili izdelki na prodajnih policah in kupci so te proizvode že zaužili.
Lahko vsebujejo zelo nevarne bakterije, ki so lahko tudi smrtne, pa do proizvodov, ki so dietne, pa vsebujejo alergene.
Morda ni slabo, da jih nekdo toži … da ne bodo “ostankov” zahodne Evrope k nam na prodajne police filali.
Gospa naj se obrne na varstvo potrošnikov, je pa res, da bi sama lahko preverila datum na živilu.
Bolj me skrbijo proizvodi, ki imajo rok uporabe veljaven, pa se v njih skrivajo težke kovine, nedovoljene kemikalije, nedovoljene in škodljive bakterije…
Cicamica, 22.07.2021 ob 21:48
No, malce strpnosti…za začetek.
V trgovinah se vse bolj pogosto, prepogosto znajdejo prehranski proizvodi, ki niso varni za uživanje.
Trgovine, so že same začele izločati proizvode a večkrat prepozno saj so bili izdelki na prodajnih policah in kupci so te proizvode že zaužili.
Lahko vsebujejo zelo nevarne bakterije, ki so lahko tudi smrtne, pa do proizvodov, ki so dietne, pa vsebujejo alergene.
Morda ni slabo, da jih nekdo toži … da ne bodo “ostankov” zahodne Evrope k nam na prodajne police filali.
Gospa naj se obrne na varstvo potrošnikov, je pa res, da bi sama lahko preverila datum na živilu.
Bolj me skrbijo proizvodi, ki imajo rok uporabe veljaven, pa se v njih skrivajo težke kovine, nedovoljene kemikalije, nedovoljene in škodljive bakterije…
dej ne nabiji….ko rok poteče se izdelek ne pokvari le prodajati se ne sme.izdelek ima rok prej preden se dejansko pokvari.zaradi varnosti.do roka ti garantirajo…ampak v tej vročini se ti hitro pokvari tudi samo iz trgovine domov.
Forum je zaprt za komentiranje.