Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti višina odpravnine

višina odpravnine

ŠTEFAN

Višina odpravnine

Spoštovani

Zanima me kolikšna je moja odpravnina pri delodejalcu sem bil zaposlen 34mesecev,moja zadnja plača je bila 261eur, prejšni dve pa 1100eur.

lp

Spoštovani!

Delodajalec, ki odpove pogodbo o zaposlitvi iz poslovnih razlogov ali iz razloga nesposobnosti, je dolžan izplačati delavcu odpravnino. Osnova za izračun odpravnine je povprečna mesečna plača, ki jo je prejel delavec ali ki bi jo prejel delavec, če bi delal, v zadnjih treh mesecih pred odpovedjo. Pripada vam 1/5 osnove povprečne mesečne plače v zadnjih treh mesecih pred odpovedjo za vsako leto dela pri delodajalcu, če je zaposlen pri delodajalcu več kot eno leto do pet let.
Pripada vam torej odpravnina v višini 2/5 (2leti x 1/5 osnove)povprečja bruto plače. Kolikor je dejansko stanje takšno kot ste ga navedli (so navedeni bruto zneski plače in so bile plačane za delo, torej niste bili npr. v bolniškem staležu) vam torej pripada cca 328,13 EUR odpravnine.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close