Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev višina OD

višina OD

Kakšna plača je recimo na občini, kakšni javni ustanovi za finančnega referenta.

S kakšno izobrazbo? Srednjo?

Ja, štiriletna sš, gimnazija,ekonomska.

800 neto

šecto

Zato je pa toliko korupcije!

Ekonomski referent = 18 PR – 28 PR
Finančnik = 17 PR – 27 PR
Finančno računovodski delavec = 20 PR – 30 PR

BRUTO vrednost PR pa je:
17 PR = 891,66 € = 624,80 €
18 PR = 927,32 € = 648,14 €
20 PR = 1.002,98 € = 697,65 €

Maksimum, do katerega lahko pride finančno računovodski delavec (z vsemi napredovanji vsaka 3 leta 1 razred, torej z 30 leti delovne dobe!!), je 30 PR, ki je vreden 1.484,66 €, kar znaša 980€ neto!
Dodatek na delovno dobo je 0,33% za 25 let + 0,34% za 5 let, kar znese skupaj 10,4%, torej je njegova skupna plača po 30 letih delovne dobe 1.638 € bruto = 1.070 € neto v najboljšem primeru in 1.457 € bruto = 967 € neto v najslabšem primeru!

Sem potem še dopisovala neto plače in bi moralo biti takole:
vrednost PR pa je:
17 PR = 891,66 € bruto = 624,80 € neto
18 PR = 927,32 € bruto = 648,14 € neto
20 PR = 1.002,98 € bruto = 697,65 € neto

Al so siromaki, podlasice občinske. Ni čud, da celo dopoldne samo lakiraju nohte na rokah in na nogah, zalivajo rože, grejo za tri ure v bližno trgovino,…

ljudje pa čakajo…

Ne vem, koliko delajo, ampak za tako plačo jaz ne bi menjala moje sedanje službe v gospodarstvu. Če so zgornji podatki točni, zaslužim v proizvodnji več kot finančno računovodski delavec na Občini. Pa še dodatek na delovno dobo imam 0,5% na leto. Morda res tudi več delam, saj prihajam utrujena domov, ampak raje v službi delam in zaslužim, kot da se čoham, doma pa stradam.

http://www.mju.gov.si/fileadmin/mju.gov.si/pageuploads/mju_dokumenti/DPJS/pdf/urejen_katalog.01062010.pdf
Glej stran 102, tam so navedena ta delovna mesta (gledala sem za V.stopnjo, ker je bilo to vprašanje)

http://www.uradni-list.si/1/content?id=99155&part=&highlight=zakon+o+sistemu+pla%C4%8D+v+javnem+sektorju tule pa najdeš bruto vrednost razredov

Imam podobno službo in izobrazbo kot je bilo vprašano. Komaj 800€ neto. Tudi tisti plačilni razredi mi niso čisto jasni!?

Kaj ti piše na plačilni listi, katera je šifra za tvoje delovno mesto? In v katerem PR si zdaj, tudi to ti piše na plačilni listi.
Končna bruto plača (in posledično tudi neto) je sicer malo drugačna, ker še niso odpravljena plačna nesorazmerja in pa ker dobiš še dodatek na delovno dobo.

Na prvem linku poišči to šifro in imaš začetni plačni razred. Za vsako morebitno napredovanje po avgustu 2008 si dobila zraven še en plačni razred.
Za čas pred avgustom 2008 poglej aneks k pogodbi o zaposlitvi, kako so ti pri spremembi zakonodaje prevedli tvoj plačni razred, ampak neke bistvene razlike ne bi smelo biti.
Za tisto razliko pri prevedbi imaš na plačilni listi napisano celotno razliko za odpravo nesorazmerja in koliko je še te, ki se še ne izplačuje.

Seveda, če ne delaš v gospodarstvu, tam se določa precej drugače, tam imaš tudi možnosti pogajanj za svojo plačo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close