Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Visina najnizjega regresa???

Visina najnizjega regresa???

Vceraj sem dobila nakazan regres in sicer neto 320€, bruto je nekaj vec. A ni najnizji regres nekaj visji? Ce sem prav zasledila, je tam okoli 600€ bruto in 500€ neto. Ni res?

Firma je privat in stoji odlicno in place imamo res dobre, ampak si vse kar dobimo, sami zasluzimo. In potem nam se tistega, kar si zasluzimo, ne izplacajo. Itak se mi zdi bedno, da nam ne dajo visji regres, ampak ce ze izplacujejo minimalnega, naj bo ta res minimalni, ne pa da je talekletosnji najnizji za vsaj 100€ nizji od lanskega. Ma, fak!

Poglej tukaj, mogoče ste pa dobili polovico.

višja kot je plača nižji je regres. Za nizko plačilo bi verjetno dobila nekje 520 euro… za dobro plačo pa malo več kot ste sedaj.
lp

Tole o višji plači in nižjem regresu je pa kvečjemu ostanek socializma, še nisem slišala, da bi bil v kakšnem podjetju regres odvisen od višine plače.

O pa je višjo plačo kot imaš nižji je regres. Tudi pri pokojnini je tako.

MATEJA 1 – glede regresa ne bo držalo.

Regres za letni dopust za leto 2007
V uradnem listu RS 76/2006 z dne 20. 7. 2006 je bila objavljena Kolektivna pogodba o načinu usklajevanja plač, povračilu stroškov v zvezi z delom in regresu za letni dopust (nadalje Pogodba).

V 12. členu Pogodbe je opredeljena višina regresa za letni dopust za leto 2007, ki znaša najmanj 617,59 eurov, oziroma v podjetjih z izgubo v preteklem poslovnem letu najmanj 542,48 eurov.

Delodajalec in sindikat pri delodajalcu se pod pogojem, da so tekoči poslovni rezultati ugodni, lahko dogovorijo za višji znesek regresa za letni dopust, kot je določen s Pogodbo.

Glej delam vj podjetju in pri nas je tako. Direkto je dobil manj regresa kot jaz. In tudi vsi šefi so dobili manj. Pri nas je tako.
Pa tudi moja mama in tata sta dobila različno vsoto regresa.

Glej delam v podjetju in pri nas je tako. Direkto je dobil manj regresa kot jaz. In tudi vsi šefi so dobili manj. Pri nas je tako.
Pa tudi moja mama in tata sta dobila različno vsoto regresa.

jezna, da nisva sodelavki:)))
tudi jaz sem včeraj dobila takšno vsoto regresa in delam v firmi, kjer si vsak vse sam plača. in sem jezna za pop….

Seveda je to bruto. Neto pride manj.
Po ZDR znaša regres najmanj 1 z zakonom določeno minimalno plačo.

Pri nas imamo dobre place..relativno in dobili smo tudi krasen regres…

Morda sva pa res sodelavki.

Jezi me to, da si res vse sam pokrivas in zasluzis, potem dobis pa poden od regresa. Vse kar dobim od firme gre preko uradnih in zakonskih izlacil in ker so tu moznosti omejene, kar nekaj denarja ostane podjetju, za kao neko rezervo, ce si na dopustu ali na bolniski, da lahko se vedno dobis dobro placo. ce ze tega denarja ni mozno izplacati po nekih zakonski poteh vsak mesec, bi bil lahko pac visji regres in tudi bozicnico bi lahko dobili. Na ta nacin bi vsaj nekaj zasluzka, ki ostaja, dobili izplacanega.

Besna sem pa kot ris, ker se mi zdi, da sem zasledila, da je najnizji regres visji od meni izplacanega in zato zdaj pi****. Ce je najnizji bruto regres cca 600€ in najnizji za podjetja z izgubo cca 500€ (kaj jaz vem kaj podjetje prikazuje pri bilancah), potem je mojih nekaj cez 400€ premalo. Sem vprasala sodelavce in vsi so dobili enako. Se mi zdi, da tukaj nekaj ne stima.

Koliko je ena z zakonom dolocena minimalna placa?

Pri nas je tudi tako in čeprav v mojo škodo se mi zdi kar pošteno. Pri nas dobi recimo čistilka krepko več kot jaz, direktor pa precej manj. Vsaj 1x na leto 🙂

Če to spremeniš v neto bo 320€ kar vredu. Žal.

neto je 320, bruto pa mal cez 400 evrov. od 520 bruto je nekaj cez 400 neto regres.
men ta racun ne gre v glavo.

Regres se obdavčuje po povprečni stopnji mesečnega prejemka, ki je pač za vsakega zaposlenega različen.

Tisti, ki imajo sicer večje plače, plačajo od plač tudi več dohodnine, zato je njihova povprečna stopnja obdavčitve večja, posledično pa je regres manjši. In obratno pri tistih, ki imajo nizke plače, je stopnja obdavčitve z dohodnino nizka, torej je pri istem bruto regresu neto regres za te zaposlene višji.

bruto regres naj bi bil praviloma za vse zaposlene v podjetju enak, neto pa je seveda različen.

Minimalni regres za pravne osebe je 617,59, za zaposlene pri s.p. pa 740,51. Za negospodarstvo pa 646. vse bruto.

Točno tako, kot pravi vanika.
Bruto regres je za vse enak, neto pride različen, ker se odvede različna dohodnina.
Prispevkov ni, če je bruto regres izplačan v višini do 70% povprečne plače v SLO za predpretekli mesec, če je višji, se obračunajo tudi prispevki.

Pri vseh takih primerjavah glejte bruto zneske in ne neto, ker neto je odvisen od več dejavnikov, tudi prijavljeni otroci vplivajo.

Moj bruto regres je 430 €. Torej je nizji od najnizjega zakonsko dolocenega, ce je najnizji zakonski 520€ oz 620€ za gospodarstvo.

Bom jutri malo zapizdila v sluzbi.

jezna, če sva sodelavki, so nam danes objasnili, da je to samo polovica:)))
lahko bi prej kdo kaj rekel, ne da pol firme cel vikend pizdi, no.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close