Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev VIŠINA NADOMESTILA ZA BREZPOSELNOST

VIŠINA NADOMESTILA ZA BREZPOSELNOST

Pozdravljeni!

Po spletu nesrečnih okoliščin sem po 4 letih dela ostala brez sluzbe. Imela sem povprečno bruto plačo okrog 1500 EUR. Zanima me koliko denarnega nadomestila mi pripada v prvih treh mesecih, če se prijavim na zavodu za zaposlovanje!
Hvala za odgovror!

mislim, da moraš dobiti kar 1 leto v višini 70% od minimalne plače. saj ti na zavodu vse povejo.

lp

Glede na to, da imaš 4 leta delovne dobe…ti pripada 3 mesece denarnega nadomestila, in sicer v višini 70% tvoje osnove…

Nellie

Hvala za pomoč. Sem dobila iz zavoda odločbo da mi pripada 447EUR nadomestila, ne vem pa kako to izračunajo, saj v odločbi piše da je povprečna bruto plača 1500EUR, ampak 70% pa ni 447EUR

OBSTAJA NEK MAKSIMUM KI GA PAČ PREJEMAŠ, PA ČE BI IMELA 2000 EUR BRUTO ALI ŠE VEČ PLAČE NE BI PREJEMLA VEČ KOT JE DOLOČENO, SKLEPAM DA JE TO KAR SO TI NAPISALI V ODLOČBI MAX., ČEPRAV SE MI ZDI MALO

Višina denarnega nadomestila je za prve tri mesece prejemanja 70% in za naslednje mesece prejemanja 60% zavarovančeve povprečne mesečne plače, ki ste jo prejeli v zadnjih 12 (koledarskih) mesecih pred nastankom brezposelnosti.

Izplačano denarno nadomestilo ne more biti nižje od 45,56 % minimalne plače in ne višje od trikratnika tako določenega najnižjega denarnega nadomestila. Denarna nadomestila se usklajujejo enkrat letno, in sicer v januarju za indeks cen življenjskih potrebščin za zadnjih 12 mesecev pred mesecem uskladitve.

treba je samo ugotovit koliko je minimalna plača

minimalna plača je 566,53 EUR

torej:

nadomestilo ne sme biti nižje od 45,56% minimalne plače (torej je minimalno kar dobivaš 258,11 eur, ne sme pa biti višje od trikratnika tako dolčenega najnižjega denarnega nadomestila, kar pa znese max. 774 eur.

sem si prav to razlagala????

naj me kdo popravi prosim če se motim, 774 eur pa je kar veliko a ne?

Pozdravljeni!
Zanima me najvišja možna višina nadomestila za brezposenost?
L.G.

Najvišje nadomestilo je okoli 560 €. Glede na to, da imaš 4 leta delovne dobe ti pripada nadomestilo za 3 mesece, izplačilo je 15. v mesecu, če se prijaviš danes boš nadomestilo dobila 15.9.2009.

Tudi jaz sem mislila, da po teh 3 mes, ko sem prejemala 70% plače dobim še 3 mesece po 60%, vendar drugega dela nisem dobila.

Ti pa priporočam, da si službo vmes iščeš sama. Meni zavod v 5 mesecih ni poslal niti enga razpisa, ki bi bil vsaj delno v moji smeri izobrazbe.

Pa srečno!!!

Tudi jaz sem imela tako plačo, 1000€ neto, pa nisem dobila več kot 560€ nadomestila,ker je to maksimum kar dajo. 70% velja za tiste, ki imajo manj, za vse ostale pa je to vse kar dobiš. Je pa čudno, da ves čas poudarjajo teh 70%, nihče na ne poudari na teh sestankih, da obstaja zgornja meja.

pozdravljeni,,,,imam bruto placu 650e,,,,,,,,delodajalec me bo poslao na zavod ker sem imeo delovno nezgodu in sedaj nima za mene ustreznega dela.kako se tak primer obravnava in doloca visina mesecnega nadomestila.hvala lp

Sam makedonac sa bolgarskom putovnicom i sam prijavljen na zavod za zaposlovanje kako brezposlen jedan mesecDobil sam začasno odločbo za 3 meseca po 520 evra.U medguvremenu sam dostavio i radnu knjižicu iz Makedonije sa 25 let radnog staža.V Sloveniji imam 3 let radnog staža sam još sa začasno bivanje i imam 57 let.Kakšne su moje pravice še naprej?HvalaMoj mob je 070212170

Pozdravljeni,

svetujem Vam, da si pogledate spletno stran Zavoda za zaposlovanje http://www.ess.gov.si/ ali pa prosim postavite konkretnejše vprašanje.

Daša Modic Gorjup

Na zavodu za zaposlovanje bi lahko bili bolj aktivni in ljudem dejansko iskali “AKTIVNO zaposlitve,glede na njihovo preskrbljenost ne…

Tako je navedeno na strani Zavoda za zaposlovanje

SPREMEMBA GLEDE VIŠINE DENARNEGA NADOMESTILA

Denarno nadomestilo se prve 3 mesece izplačuje v višini 80 % od osnove za odmero denarnega nadomestila (enako kot doslej), v nadaljnjih 9 mesecih v višini 60 % (enako kot doslej), po izteku tega obdobja, to je po 12 mesecih, pa v višini 50 % (zdaj 60 %).

Najvišji znesek denarnega nadomestila ne sme presegati 892,50 eurov bruto (zdaj 1.050 eurov bruto).

Sprememba ne vpliva na nadomestila, o katerih je bilo do uveljavitve ZUJF že odločeno po dosedanji ureditvi. Prav tako ne vpliva na nadomestilo, o katerem do uveljavitve ZUJF sicer še ni bilo odločeno, a je bila vloga zanj vložena pred uveljavitvijo ZUJF.

Pri tem naj poudarimo, da je sprememba začasne narave in bo veljala do uveljavitve naslednjih sprememb zakona, ki ureja delovna razmerja.

koliko bom dobil od zavoda če imam osnovo 560eur za 39 delovne dobe

470 evrov nekje..potem pa v penzijo.

Zaradi stečaja se moram prijaviti na zavod za brezposelne in me nekaj zanima.
Sem invalid 3 kat.4urno opokjen 37let delovne dobe.
Vprašujem vas kako se mi bo izračunalo nadomestilo.

Hvala za odgovor

lp…

Na zavodu sem od 10.01.2013, zanima me kdaj bom dobil prvo izplačilo nadomestila ? Hvala

vsi ki smo se prijavili na zavod in oddali vlogo za den. nadomestilo po 8.1 .2013 , še naših vlog ne obravnavajo, ker je baje gužva itd… tak da bo nakazilo po vsej verjetnosti 15 marca za dva meseca skupaj oz. konec februarja če bo že odločba prišla..

Lep pozdrav.
A mi lahko na hitro en pove ali izračuna koliko dobim približno denarnega nadomestila če imam zadnjih 8 plač bruto povprečje 980€.
In ali vpliva kaj na to nadomestilo, kredit 130€ mesečno ki ga še imam 1 leto za odplačat.
hvala za odgovore.

LEP POZDRAV.ZANIMA ME ,KOLIKO DENARNEGA NADOMESTILA DOBIM,ČE IMAM ZADNJIH 8 PLAČ BRUTO POVPREČJE 800EVROV.LP

Ojla…če še kdo bere ta vprašanja za nazaj, jaz sem sedaj naletela na njih. Stvar je v tem, da te procente, ki jih omenjate in so sedaj že drugačni (prve tri mesece 80%) niso procenti od povprečne bruto plače temveč procenti od OSNOVE od katere so bili izplačani prispevki. Se pravi vaša bruto plača minus vsi prispevki in potem od tistega izračunate koliko je 80%, seveda brez dodatkov, ki spadajo k neto plači, tako, da tudi neto plača ni cifra za izračun tega. Gledati morate čisto navadno osnovo, ki pa je v največjih primerih minimalna, saj se od nje plačujejo prispevki itd, zato se delodajalcem splača, da vam da nižjo osnovo, čeprav imate na koncu lahko precej visok neto.
Lp

Pozdravljeni!

Smo podjetje Legas s.p., ki nudi ZAGOTOVLJENO NAJUGODNEJŠE PRAVNO SVETOVANJE.
Pravne nasvete želimo približati vsem, ne glede na njihov socialni položaj!!!

Poglejte si našo spletno stran: http://www.legas-kranj.si/
FB stran: https://www.facebook.com/legaskranj

Lahko nam pišete na: info@legas-kranj.si

Koliko je neto denarno nadomestilo ce imam povprecno bruto placo zadnjih 8 mesecev 1000 eur?
Hvala!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close