Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev višek bom – Kaj mi pripada po zakonu?

višek bom – Kaj mi pripada po zakonu?

Skupne delovne dobe imam 16 let, od tega v zdajšnji službi 9 let, ki je seveda bilo sklenjeno za nedoločen čas. Zaradi ukinitve delovnega mesta iz poslovnih razlogov (ni dovolj financ) bom dobil odpoved. Na kaj naj bom pozoren? Kaj vse mi pripada?

Tudi jaz sem pred leti letel iz ene službe kot tehnološki višek, ker so se me hoteli na vsak način znebiti. Najprej so mi dali minimalno plačo, češ da ne dosegam planov podjetja, potem so me začeli šikanirati, na koncu pa sem dobil samo še sklep, da me morajo odpustiti kot tehnološki višek. In to vse se mi je zgodilo zaradi nestrinjanja s šefovo politiko dela, ker je bil totalno nesposoben. Ker sem imel takrat še premalo delovne dobe, nisem dobil od delodajalca nobene odpravnine. Sem pa vseskozi pridno zbiral dokaze proti podjetju, kasneje sem ugotovil, da so za moje delovno mesto iskali drugega kandidata. Brez večjih težav smo se izvensodno poravnali in dobil sem kar lepo odškodnino. In še nekaj, s pogodbo za nedoločen čas si danes zelo malo zaščiten. Upam, da si dovolj kmalu začel iskati novo zaposlitev.

Pozoren bodi na pravilno formulirano odpoved, če je naveden in argumentiran razlog odpovedi, če so v njej navedene pravice iz naslova brezposelnosti, da ti ne “podtaknejo” kakšnega krivdnega razloga, ker moraš potem zapustiti podjetje brez odpravnine…

Lp, Vztrajna

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close