Najdi forum

virusovanje

Dobil sem imajl:

Hotmail has permanently blocked the following potentially unsafe attachment(s): Doll.cpl (0.03 MB) More Info…

Na mojem pc naj bi bil doll.cpl
kakšen virus je to in kako ga odpravit -Norton mi ga ne zazna

In poleg je bila priponka? E, če je nisi kliknil, potem je v redu, če pa si jo, potem ti jo bo norton zaznal. Štos tega sporočila kje namreč da te prepričajo da odpreš priponko. Priponka pa je virus in hopla, pa smo tu.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

kdo mi je potem poslal iz mojga pcja neki neznani osebi? Po moje sam virus!

Ma ne!!!

Poglej, nekdo ti je poslal tekst:

“Z vašega računalnika je bil poslan virus na naslov blabla@blablu in je zato blokiran. Za podrobnosti poglej priponko.

Zavod za preprečevanje razširjanja virusov republike Slovenije
Oddelek za raziskavo rud in zgubo časa”

Priponka ima naslov recimo “Virus information.txt.exe”
Štos je v tistem “exe” (ali pif ali kaj podobnega) na koncu. Na prvi pogled menimo da gre za navadno tekstovno datoteko (končnica “txt”) v resnici pa gre za izvršilno datoteko. Z dvoklikom na priponko poženemo program, ki je seveda virus in SEDAJ pa res imamo virus.

Zakaj nasedemo?
Sporočilo igra na našo prestrašenost in naivnost. Običajno so adrese celo naslovi nam znanih oseb, saj jih virus “krade” iz našega adresarja (stki).
Igrajo tudi na privzete nastavitve Windows, saj imamo običajno v nastavitvah označeno “skrij priponke znanih tipov datotek” in zato vidimo samo “Wirus information.txt”, priponka “exe” pa je skrita.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close