Najdi forum

Lepo pozdravljeni!

Imam Win XP prof., antivirusni program Antivir, ki je redno posodabljan in je do zdaj že nekaj mesecev deloval brezhibno. Nikjer ni bilo nobenega virusa, pa tudi če ga je kje našel, ga je verjetno v “tišini” pobrisal. Zadnjih nekaj dni se pa dogaja, da se non-stop pojavlja opozorilo da je Antivir našel virus in naj odkljukamo “deny acces”. O.K. Tudi to naredimo, ampak, ne razumem, kako nekaj mesecev nikoli ni bilo nobenega opozorila, naenkrat jih je toliko. Obiskujemo iste strani kot ponavadi, skratka, nič novega.

Npr. C:/system Volume Information/…A01148281.exe
Contains signature of the dial-up program DIALGENERIC

Kaj bi lahko bilo narobe, da so se naenkrat začela vrstit tolikšna opozorila.

Ko Anitivir skenira na viruse, samo enkrat je našel virus na računalniku in smo ga spravili v karanteno.

Ima kdo kakšen predlog, kaj naj še naredim? Ker mi ni logično, da prej ni našel nikoli ničesar, zdaj pa jih najde kot za stavo.

Hvala najlepša za vsak odgovor.

Lep dan želim!

P.S. Imamo kabelski internet.

Verjetno se ti je samodejno namestil en dialer – to se program, ki lahko samodejno povezuje tvoj računalnik s kakšno tel. št. v tujini. Upam, da nimaš več navadnega analognega modema, saj bi bil v tem primeru lahko račun za tel. pogovoro prihodnji mesec dosti večji.
Sicer pa večino dialerjev uspešno odstrani program SpyBot. Dobiš ga tule:

Pozdravljen, Tajfun in hvala ti!

Imam kabelski internet, ampak, zadeva je vseeno nadležna. Spybota sem že enkrat imela inštaliranega, ampak, očitno nisem znala delati z njim ker je nastala prava zmeda. Bom ga inštalirala še enkrat in če mi ne bo šlo, lahko prosim za dodatno pomoč?

Hvala! :)))

Saj je enostavno, po namestitvi moraš najprej posodobiti datoteke za prepoznavanje nesnage, nato izbereš Search & Destroy ter po pregledu Remove. SpyBot je še najbolj učinkovit, če ga poženeš v varnem zagonu, a tudi v normalnem bo opravil svojo nalogo, vsaj z dialerji.
Če to ne bo zaleglo, se spet javi.

Že laufa in je res takoj na začetku našel dialerje, bomo videli kaj bo še do konca. 🙂

Thanx

P.S. Če bo potrebno, te bom še malo zagnjavila.

Joj, še dobro da ne poslujem preko e-banke!!! Kaj sem jaz imela na PC!!!!:)

Hvala še enkrat!

Načeloma vse tisto, kaj ti najdeta AdWare in SB S&D ni tako zelo grozno. Recimo “tracking cookies” niso tako zelo “hudobni”, kot recimo “keyloggerji”, ki prestrežejo tvoj WoW password in ga pošljejo svojemu avtorju in potem se njihov avtor prijavi z tvojimi podatki v tvoj WoW account in ti briše stvari.

pojdi na http://www.auditmypc.com ali pa zacni AVG free uporabljat, je tudi avg antispyware free

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close