virusi
ja z določenimi trojanskimi konji je tako, da so nadlezni kot hudic…
Zelo velikokrat se zgodi, da jih ne mores v celoti ocistiti, tako da ostanejo na racunalniku za vedno.
Moj nasvet:
Prekopiraj podatke na direktorij d: oz. ce imas na kaksen drug direktorij in nato se enkrat formatiraj particijo C:
To naredi zato, ker se so vsi programi oz. troj. konji obesijo na Windowse, ki pa so na direktoriju C:
Torej:
1. Prekopiraj pomembne stvari (vseeno kam – samo ne na C:)
2. Formatiraj particijo C: in tja tudi posnami se enkrat Windowse.
Pa veliko sreče!
Žal so na tej strani le dokaj obširna navodila za ročno odstranjevanje tega virusa. Za avtomatsko pa bi morala imeti njihov AV program. Lahko pa ga najprej poskusiš odstraniti s programom Anti Vir, ki ga snameš tule:
Klkneš na Download, nato pa na ikonco programa (marelca). Po namestitvi ti bo skeniral diske in morda našel/odstranil še marsikaj drugega.
Če se s tem ne boš uspela znebiti tvojega virusa, bomo iskali naprej.
Skratka, javi se, če bo uspelo.
Mislim, da se ga ne moreš ravno čisto lahko rešiti, pa tudi programčki ga ne znajo pobrisati, dokler je virus aktiviran.
1. Najprej izključi System Restore (Obnovitev sistema)
2. Najbolje, da računalnik zaženeš v varnem načinu (če imaš xp-je na začetku pritiskaš tipko F6 – ali F8 (pozabil :))
Potem si pa izberi Varni zagon (Safe Mode) in program – virus
enostavno pobrišeš kar z raziskovalcem.
3. Vključiš nazaj System Restore (obnovitev sistema).
Trojance sem dosedaj še vedno uspel pobrisati na tak način.
lp
Spet jaz. Namestila ta program, nasel nekaj virusov, pobrisal, zdaj ne najde nic vec okuzenega, NOD32 pa se vedno najde isti virus. Mogoce je zanimivo tudi to, da takoj na zacetku cekiranja napise NOD32 C:\PAGEFILE.SYS – ERROR OPENING (ACCESS DENIED) in C:\hiberfile.sys-error opening (access denied). Potem pa se vedno najde (Agobot Trojan). Ni mi vec jasno, kaj se naj naredim. Prijaetelj mi je rekel, da je problem tudi ker nima Service pack2 (nimam ga zaradi COM čitalca -izgleda da bo treba nabavit USB).
Hvala za pomoc in LP
Forum je zaprt za komentiranje.