Virus ?
Pred nekaj dnevi se je med delovanjem računalnka, pojavila napaka in XP je zablokiral.
Po resetiranju in ponovnem zagonu, pa se Win ni več naložil in je napisalo, da manjka sistemska datoteka (C:\Windows\sistem32\config).
Ponujal mi je možnost, da s pomočjo CD-ja popravim napako. To sem hotel storiti, zato sem ga bootal s CD-ja in izbral popravilo Windowsow, vendar potem nisem vedel kaj moram vtipkati, ko je zahteval nekaj v smislu v kaj se naj logira.
Zato sem se odločil , da bom formatiral disk in na novo naložil Winse, vendar se je namestitveni program, takrat, ko je spodaj pisalo Examining your disk……zablokiral. Pri naslednjem poskusu prav tako.
Zato sem domneval, da je nakaj narobe s hardwarom in dal rač. na servis ( tudi zato, ker je še v garanciji ).
Na servisu so rekli, da garancija ne velja, saj je bil kriv le virus in sem moral plačati 30 Evrov.
Meni se to zdi čudno, saj menda virus ne bi mogel preprečiti formatiranja diska, ali se morda motim..
Prosim za mnenje in zanima me še kaj je treba vtipkati takrat, ko želiš popraviti Winse ?
Tudi meni tole bolj deluje kot hardwerska napaka, ponavadi kak ram ali disk javljata take traparije. Nikakor pa to ne more biti krivda virusa, tako da so te za tistih 30 evropskih nategnil.
Če želiš popraviti instalacijo, načeloma ne rabiš nič vtipkavat. Ne pa jit v Recovery Console(repair a Windows XP installation using Recovery Console), ampak si od začetka izberi set up Windows XP in kasneje repair the selected XP installation.
To se je dogajalo tudi meni. Windowsi se niso hoteli zagnati in je javljalo “da manjka sistemska datoteka (C:\Windows\sistem32\config).” In so mi enako tako na servisu rekli, da mi je virus popapcal tole datoteko. Inštalirali smo windowse znova in se je spet dogajalo isto. Ne enkrat, temveč parkrat. Bila sem jezna, ker vem, da zraven vseh zaščitnih programov ne morem vsakič fasat virus, ki tako vztrajno briše s diska dol. In tako je to šlo nekaj časa, dokler PC sploh ni hotel naložiti windsowse ter definitivno zružil in se sploh ni več hotel zagnati. Le šklocal je v neskončnost. Takrat sem ga znova nesla na servis in povedala, da zdaj menda vidijo, da ni kriv virus. In sem imela prav. Ni bil virus, temveč je disk umiral počasi, na obroke, dokler ni dokončno šel rakom žvižgat. Tako da…. :((((
Forum je zaprt za komentiranje.