Najdi forum

Do sedaj je računalnik delal normalno, kakšen en teden se mi pa kar naprej ugaša ali pa resetira. Nekaj delam in kar naenkrat, brez razloga reset. Res ne vem kaj bi lahko bilo? Ali se je kaj mehanskega pokvarilo ali je virus, ali sem po pomoti kaj napačnega zbrisala??? Ali kdo ve kaj bi lahko bilo narobe?

Možno da je napajalnik preslab in ti kar sam od sebe resetira/ugaša ali pa bo izdihnil. A si kakšne nove komponente inštalirala v računalnik? Kaj pa delaš ko ti ugasne (igraš igre, si na netu, v wordu…)? Katere WIN imaš? Ti kaj napiše, predno se ugasne? Si na novo kakšne driverje inštalirala?

Kot prvo preglej računalo s temi programi, da izločimo viruse, spye…

(Complete Scan)

Lp, Max

Ne, nobenih komponent nisem inštalirala. Račanalnik ugasne kadarkoli, kadar sem na netu, v wordu, kadar delam karkoli – kar naenkrat konec, tudi nič ne napiše prej. Imam Windows XP.

Ali je možen tak virus, da se računalnik kar ugaša?

Ja, nekaj časa nazaj je bil W32.Sasser.Worm, ki je okužil računalnik in se ti je potem po 1 min. kar sam ugasnil. Ampak ti je to tudi napisal… No, kakorkoli že, namesti si popravek in boš videla če bo kaj bolje:

Lahko zaženeš tudi Removal Tool za Sasser-ja:

S tistimi zgornjimi programi pa le preglej računalo, da bomo 100%, da virusa ni oziroma da bomo problem iskali kje drugje.

Lp, Max

To se je zgodilo meni pred kratkim. Mislila sem, da je napajalnik, ker je vsako čekiranje na viruse bilo negativno, na mojem antivirusniku, pa tudi na dva na netu. In sem ga nesla na servis, kje mi je človek povedal, da ni nič narobe z računalnikom, temveč da smo baje nekaj zloudali dol z interneta, kaj nam je zrušilo windowse. Pa kaj še lahko zruši windowse razen različnih virusov in črvov? Ne vem, toda morala sem znova naložit windowse… Kot tebi, nič mi ni pisalo, zgolj resetiral ga je. Na začetku na vsakih par dni, potem parkrat na dan, na zadnje sploh več nisem mogla pognati windowse ker ga je že pred tem resetiral…
Pa je problem, zlasti za take kot sem jaz, ki obvladamo le osnove računalništva in se nam niti ne dozdeva kaj bi lahko bilo narobe, čeprav naredimo vse, da bi zaščitili windowse.

lp

http://deteljica.moj-album.com/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close