virus, virus in še en virus
Na poooomoč. Računalnik uporabljam za delo tko, da kakšno formatiranje ne pride v poštev oz. bi se še 10 let tolkla po glavi, če bi do tega prišlo.
Imam pa:
prenosnik hp nx6125
windows xp home edition service pack 2
antivirus BitDefender Plus v10
Windows defender
Lavasoft Ad Aware
BitDefender mi javlja:
– ka c:\documents and settings\root\local settings\temporary internet files\Content.IE5\AHT1A46D\test[2].htm
je okuena z Generic.XPL.ADODB.6D6E3D87
– ka c:\documents and settings\root\local settings\temporary internet files\Content.IE5\VNNEU6AH\2[1].ani
je okuena z Exploit.Win32.MS05-002.Gen
– ka c:\documents and settings\root\local settings\temporary internet files\Content.IE5\2V60UGVI\2[1].ani
je okuena z Exploit.Win32.MS05-002.Gen
– ka c:\documents and settings\root\local settings\temporary internet files\Content.IE5\AHT1A46D\test[2].htm
je okuena z Generic.XPL.ADODB.6D6E3D87
Vedno pa tudi piše, da je virus blokiral in da računalnik ni okužen. V karanteni antivirusa ni nič.
Mapo c:\documents and settings\root\local settings\temporary internet files\Content.IE5 sem že večkrat izpraznila, tudi v varnem zagonu pa ne pomaga.
Sem preko interneta pregledala računalnik s Kapersky in ni najdel nobenega virusa. BitDefender mi pa vsake par minut odpira okenček, da imam virus.
Kaj naj naredim?
Napišem še kakšne podatke o računalniku, da bo lažje pomagat? Bi HiJack kaj pomagal?
Prosim prosim prosim
Mogoče se bom pa naučila, da služba in neumnosti ne gredo skupaj 🙂
Sem poiskusila pa ne gre 🙁
V safe mode mi ne zažene antivirusa. Poiskusila sem tudi safe mode with network pa tudi ne dela BitDefender.
Kako lahko zaženem antivirus v varnem zagonu?
Sem pa zgoraj pozabila napisat (sicer ne vem če je to povezano), občasno (2x na teden) mi pri zagonu računalnika javi ISASS.EXE OPERATION FAILED, računalnik se vgasne, ga ponovno zaženem in dela vse normalno.
khm skrbnik sem jaz 🙂 Računalnik uporabljam samo jaz tko, da verjetno bi morala imeti pravice.
Kako lahto to preverim?
Plissss ne me odkrižat sej se hitro učim :-)))
hmmm a to pomeni, da kljub temu, da mi javlja da imam virus mi to ne bo naredilo kakšne trajne škode? Če je tko hvala za pomiritev 🙂
Samo rešila bi se jih pa vseeno rada.
To pomeni ravno to. Če je v poklnih neka varnostna luknja, jo določeni programi lahko izkoristijo za nečedne posle. Če se taka luknja zaflika, potem jo ni več in tudi program tega ne more izkoristit.
Glede na to, da so te kao virusi v html datotekah pomeni da je to v bistvu le škodljiva java skript koda znotraj html strani. Tak “virus” se ne more zagnat sam od sebe, zažene se lahko le takrat, ko odpreš to stran, seveda če imaš omogočeno izvajanje java script kode. Ker je datoteka v temp inet folderju pomeni, da si to stran itaq že obiskala in se je koda (če se je) itaq že izvajala.
Pomoje bo najlažje tako kot mislim da je že klemenxx povedal…v varnem zagonu pobriši celotno vsebino mape …\temporary internet files\Content.IE5\ . (z Windows Explorerjem ali kakim drugim file managerjem)
Forum je zaprt za komentiranje.