Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Virus? Računalnik se hoče sam povezati na net

Virus? Računalnik se hoče sam povezati na net

Ko prižgem računalnik, se mi kar samo od sebe pojavi okno Omrežne povezave in se napiše:
Vi ali program ste zahtevali informacije iz xx.sqlteam.info. Katero povezavo želite uporabiti?

Ali pa tale stran: server2.ihshsd8.com, xx.ka3ek.com pa še par drugih podobnih čudnih linkov. Ko kliknem prekliči, se čez minuto ali dve pojavi spet isto.
Uporabljam Arnesov klicni dostop (ADSL ali VDSL ali kabel pri nas žal ni možen). Povezava pa je tako slaba, da ne morem posodobiti antivirusnega programa. Trenutno imam gor AntivirGuard, ki pa že celo večnost ni bil posodobljen. Posodobitev bi trajala vsaj 3 ure, žal pa ne smem imeti tako dolgo zasedene telefonske linije.

Kaj to vse skupaj pomeni? Virus? Kaj pa če grem na net, se pravi, da se računalnik sam od sebe poveže na te sumljive linke?
Internet drugače skoraj ne uporabljam (le kakšen mail, kaj drugega pa zaradi slabe povezave ne morem uporabljati).
Kako posodobiti antivirusni program, če ga ne morem doma? Kako to storiti recimo v knjižnici na netu in potem prenesti domov?

Pa še nekaj sem naredila: zgornje tri omenjene linke sem v internetnih možnostih (Content Advisor) nastavila kot nedovoljene, če mogoče to kaj pomaga? Pa ugotovila sem, da me je tudi pri povezovanju na mail (yahoo) in semle na MON vprašal po geslu… Tako, da očitno to blokira vse strani? Samo pravih ne?

Potrebno bo temljito čiščenje računalnika, saj imaš gotovo kar nekaj trojanskih virusov in dialerjev, ki sami poskušajo vzpostaviti povezavo. Ker uporabljaš analogno povezavo, utegne, medtem ko boš na internetu, samodejno vzpostaviti telefonsko zvezo s kakšno tel. številko v tujini, kar pomeni nehote tudi zelo velik tel. račun prihodnji mesec. Če sama ne znaš temeljito očistiti zalege z računalnika, poprosi prijatelja/ico, ki ta opravila obvlada.

Nimam kakšnega znanca eksperta.
Je dovolj antivirusni program dovolj?

Zdaj si pa sploh ne upam na net, ker se bojim, da bo velik račun. Ali sploh lahko kako preverim, če se je do sedaj že to dogajalo?
Pa sploh nisem brskala po kakšnih sumljivih straneh. A se da na kakšen način blokirati tuje telefonske?

Zdaj sem z antivirusnim programom našla en kup trojancev. Problem pa je v tem, da ne morem posodobiti programa (virusna definicija od 16.4.2007). kako bi to naredila na kakem drugem računalniku in potem prenesla to domov?
Doma imam namreč tako slabo povezavo, da posodobitev ni možna (recimo semle na MON ne morem, ker je preslaba povezava).
A sem jaz lahko s trojanci okužila tudi tiste, ki sem jim poslala kak mail?
Na USB ključu, ki ga prenašam med domačim in ostalimi računalniki ni bilo trojancev. Je bil pa en ‘dropper’, kaj to pomeni?

daj napiši spletni naslov tvoje protivirusne zaščite, pa bom malce pogledal
kjer se nahajajo updati, oz. kako jih ročno preneseš iz usb ključka gor.

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

http://www.free-av.com/
Tole je link do programa. Program sem dol potegnila včeraj. Kako pa posodobitve spravitin na ključ pa ne bi vedela.

Potegni si dol datoteko http://dl.antivir.de/down/vdf/ivdf_fusebundle_9x_en.zip

potem jo pa pač poinstaliraš v av-free

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Hvala. sem shranila.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close