Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija VIRUS – PROSIM ČIMPREJŠNJO POMOČ!

VIRUS – PROSIM ČIMPREJŠNJO POMOČ!

Dobila sem mail od info@siol.com z zazipano datoteko. Datoteke nisem odprla do konca, ker me je požarni zid opozoril, kot kaže pa sem virus vseeno dobila.

Antivirusni program – NORTON – je po tem skrivnostno izginil. Imam ga v programih, vendar ga ne morem zaštartati.

Sedaj skenam kompjuter s Pando (kar iz neta) in mi opozarja da imam ne vem koliko map okuženih.

Prosim za kakršnokoli pomoč, nasvet, informacijo…

Lp, Manca.

Hja, kar lepo poskeniraj s to internetno verzijo, pa da vidmo katere viruse ti bo našel, oz. ali kakega ne bo mogel odstranit.

A boš malo kasneje tudi na liniji?

V računalniku imam namreč kup podatkov in se bojim, da se mi bo zrušil.

Priporočala bi se ti za nadaljnje informacije.

Lp, Manca.

Bom. Če ne bo pa kdo drug 🙂

Za vsak slučaj si pa potegni še Antivir , da bo za rezervo.

Sem potegnila dol, vendar me je pred inštalacijo opozorilo da naj prej odstranim druge antivir programe. Kaj sedaj? Instalacijo sem zaenkrat prekinila.

Lp, Manca.

Ti kar nadaljuj instalacijo, sej norton ti itak ne dela a ne?

Če ne pa zabriši tistega nortona v kanto, kako pa se to naredi pa je Lajdi detajlno pisarila tule

Hmmm, koliko pa je ta antivir zanesljiv? Jaz sem bila do sedaj z Nortonom zelo zadovoljna in tudi če je našel kakšen virus, ga je odstranil.

Bojim se da bom na koncu ostala brez antivir programa…

Lp, Manca.

Po opisu tvojih težav sodim, da imaš na disku marsikaj, kar bo treba odstraniti.

Najprej izključi Obnovitev sistema.

Verjetno bi bila nato najprimernejša rešitev uporaba več programov, in sicer v varnem zagonu: najprej Spybot in Hijack, nato pa odstranjevanje virusov z enim od AV programov, kar bo malce težja naloga, ker si staknila takega, ki blokira delovanje teh programov.

Seveda so na disku gotovo tudi številni spy programi, kakšen dialer, pa search ali toolbar ipd. nesnaga. Vse to bolj ali manj moti delovanje računalnika.

Zbrisati boš morala tudi začasne internetne datoteke in tiste v mapi temp.

Bo šlo?

Kot antivirusni program in glede na to, da je celo zastonj, je preklemano dober, mislim da Nortona v nekaterih primerih krepko šiba. Edino za avtomatične update je potrebno malo počarat, drugače pa je zelo soliden.

Pandino poročilo:

Incident Status Location

Adware:Adware/MyWay No disinfected Windows Registry
Adware:Adware/FunWeb No disinfected C:\Program Files\FunWebProducts
Adware:Adware/MyWebSearch No disinfected C:\Program Files\MyWebSearch
Adware:Adware/IPBill No disinfected Windows Registry
Virus:Trj/Qhost.gen Disinfected C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts
Virus:Trj/Downloader.QU Disinfected C:\WINDOWS\system32\vxiewer.ocx
Virus:Trj/P2E.V Disinfected C:\WINDOWS\system32\p2esocks_1016.dll
Virus:Trj/P2E.V Disinfected C:\WINDOWS\LastGood\System32\EGAUTH.dll
Virus:Trj/Downloader.QV Disinfected C:\WINDOWS\Downloaded Program Files\vxiewer.inf
Adware:Adware/FunWeb No disinfected C:\WINDOWS\Downloaded Program Files\f3initialsetup1.0.0.8-2.inf
Adware:Adware/FunWeb No disinfected C:\Program Files\MyWebSearch\bar\1.bin\F3POPSWT.DLL
Adware:Adware/MyWebSearch No disinfected C:\Program Files\MyWebSearch\bar\1.bin\MWSOEMON.EXE
Adware:Adware/MyWebSearch No disinfected C:\Program Files\MyWebSearch\bar\1.bin\MWSOEPLG.DLL
Virusi so disinfected, kaj pa adware? In kaj lahko adware naredi? Tukaj sem pa čisto mrzla.

Lp, Manca.

Torej, kaj sedaj? Potrebovala bom pomoč korak po korak. :/ Mi je pripravljen kdo pomagati? Pokličem po telefonu, če je potrebno. 🙂

Lp, Manca.

Lepo ti gre od rok.

Zdaj pa si naloži še Adware SE in/ali SpyBot S&D

Ko boš odstranila nesnago s tem, pa bova pogledala še log od HijackThisa , če je vse uspešno popucano.

Tajfun, prevod prosim. 🙂

Lp, Manca.

Ok, naložila sem Adware SE, trenutno skena, kaže pa (vsaj meni) kar kritično.

S čim lahko pomirim živce? 🙂

Lp, Manca.

Po skeniranju s klikom na Select All in Remove selected 🙂

Uf, to bo še trajalo.

A potem, ko naredim to, moram pa še zadnji link naložit da vidimo če je vse uspešno počiščeno?

Lp, Manca.

mhm
Tam pa samo log naredi, de ne bi slučajnu kej brisala…

Dobra sta, res, še malo… pa gremo lahko na pivce 🙂

Aaam, trenutno sem malo zmedena. Konec skeniranja, kje najdem ali kako Select-am all?

Spodaj piše karantena, show logfile in next. Če dam next, piše da ni noben object izbran.

Uf….

Še malo, pa bomo zmogli. Hmmm, ti si pa zlat. 🙂

Lp, Manca.

Aha, tam, kjer so napisani vsi ti “hudički”, jih označim s puščico? Pa se spodaj karantena obarva in dam next?

Lp, Manca.

Tajfun, oba peljem na pijačko, samo naj se ta mora že enkrat konča.

Hmmm, kaj si mislil s tem:
Tam pa samo log naredi, de ne bi slučajnu kej brisala…

A to pri zadnjem linku ali že v tem Adware SE?

Lp, Manca.

jep jep jeeeeep
Drugače pa desna miška, pa select all pa sam neeeeext 🙂

V zadnjem linku ne, v Adware pa samo briši.

Boš vidla ko boš zalaufala, bo tam en knofek Do a system scan and save logfile.

Mislim, da lahko že kar naročim… temno laško za tri?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close