VIRUS – PROSIM ČIMPREJŠNJO POMOČ!
Dobila sem mail od info@siol.com z zazipano datoteko. Datoteke nisem odprla do konca, ker me je požarni zid opozoril, kot kaže pa sem virus vseeno dobila.
Antivirusni program – NORTON – je po tem skrivnostno izginil. Imam ga v programih, vendar ga ne morem zaštartati.
Sedaj skenam kompjuter s Pando (kar iz neta) in mi opozarja da imam ne vem koliko map okuženih.
Prosim za kakršnokoli pomoč, nasvet, informacijo…
Lp, Manca.
Po opisu tvojih težav sodim, da imaš na disku marsikaj, kar bo treba odstraniti.
Najprej izključi Obnovitev sistema.
Verjetno bi bila nato najprimernejša rešitev uporaba več programov, in sicer v varnem zagonu: najprej Spybot in Hijack, nato pa odstranjevanje virusov z enim od AV programov, kar bo malce težja naloga, ker si staknila takega, ki blokira delovanje teh programov.
Seveda so na disku gotovo tudi številni spy programi, kakšen dialer, pa search ali toolbar ipd. nesnaga. Vse to bolj ali manj moti delovanje računalnika.
Zbrisati boš morala tudi začasne internetne datoteke in tiste v mapi temp.
Bo šlo?
Pandino poročilo:
Incident Status Location
Adware:Adware/MyWay No disinfected Windows Registry
Adware:Adware/FunWeb No disinfected C:\Program Files\FunWebProducts
Adware:Adware/MyWebSearch No disinfected C:\Program Files\MyWebSearch
Adware:Adware/IPBill No disinfected Windows Registry
Virus:Trj/Qhost.gen Disinfected C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts
Virus:Trj/Downloader.QU Disinfected C:\WINDOWS\system32\vxiewer.ocx
Virus:Trj/P2E.V Disinfected C:\WINDOWS\system32\p2esocks_1016.dll
Virus:Trj/P2E.V Disinfected C:\WINDOWS\LastGood\System32\EGAUTH.dll
Virus:Trj/Downloader.QV Disinfected C:\WINDOWS\Downloaded Program Files\vxiewer.inf
Adware:Adware/FunWeb No disinfected C:\WINDOWS\Downloaded Program Files\f3initialsetup1.0.0.8-2.inf
Adware:Adware/FunWeb No disinfected C:\Program Files\MyWebSearch\bar\1.bin\F3POPSWT.DLL
Adware:Adware/MyWebSearch No disinfected C:\Program Files\MyWebSearch\bar\1.bin\MWSOEMON.EXE
Adware:Adware/MyWebSearch No disinfected C:\Program Files\MyWebSearch\bar\1.bin\MWSOEPLG.DLL
Virusi so disinfected, kaj pa adware? In kaj lahko adware naredi? Tukaj sem pa čisto mrzla.
Lp, Manca.
Forum je zaprt za komentiranje.