virus, piškotki….
pozdravljeni
pred mesecem dni mi je nek serviser na novo naložil windowse Plačal sem mu 17 tisoč, s tem, da je dodal še program za brisanje piškotkov ter antivirusni program.
Sem računalniški laik.
Ta dva programa naj bi vsak teden zaganjal. Jaz pa sem nekaj slišal o avtomatskih aktivacijah. Potem je pa še v angleščini ter sploh ne vem, če delam prav.
hvala za odgovor
lp
oprosti, da se malo vtaknem
če si res laik, potem me to spominja na čase pred tremi leti, ko nam je vsake dva meseca virus sesul raćunalnik
no, meni so pošteno zaračunal po črni borzi 5000 sit
tebe je eden očitno na suh nategnil
če ti ta ne pokaže kako apdejtaš programe in tedensko brišeš ali celo večkrat, če si veliko na internetu, ti noben antivirusni program ne pomaga
tudi jaz imam v angleščini in to nalašč, da se mi možgani ohranjajo
vzemi si blok za plonk listek, boš videl, da se obnese in enega, ki bo malo posedel s teboj in ti konkretno pokazal kako gre
kolikor vem se piškotki brišejo pod zavihkom tools in ne vem, če je to kakšen poseben program
na tem forumu so sami fejst ljudje, ki brez cinizma vedno pomagajo
jaz sem vsem zelo hvaležna
sama imam AD-Aware, NOD 32 in Spybot-Search & Destroy in računalnik dela kot je treba
srečno
Antivirusnega programa ne moreš imeti “kar nameščenega”, ker se ne namesti sam. Windowsi res prinesejo sabo čudo enih stvari – tudi nepotrebnih – ampak med njimi za enkrat še ni AV-ja. :))) Naslednjič: če že plačaš, tudi stegni jezik in vprašaj, pa zraven stoj in glej kaj se dela… Si ziher, da ti je naložil tudi antivirusnika?
Avast, AVG, Bitdefender, NOD32, AntiVir, Kaspersky, Norton, McAfee, TrendMicro… to so antivirusni programi. Katerega boš imel, si pa sam izbereš – eden je dovolj. Moraš si jih pa kar lepo sam instalirat, posodobit (update) in zagnat, da poskeniraš mlinček in ugotoviš, če ima tvoj prijateljček virozo.
Ta dva, ki ju imaš ti (pa še kup drugih) lovita vohune (antispyware) in ostalo nesnago. V Ad-Aware-u ali Ewid-i klikni na “Help” pa si preberi, zato pa je. 😉
Nisi napisal kateri OS imaš. Če imaš XP-je in SP2, imaš v nadzorni plošči Varnostno središče. Odpri ga in klikni na “Protivirusna zaščita”, pa se ti bo izpisalo kateri AV program imaš.
Forum je zaprt za komentiranje.