Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Virus – kaj naj naredim?

Virus – kaj naj naredim?

Pozdravljeni! Prosim če mi lahko čimprej pomagate. Avast mi je našel virus in piše da ga moram premakniti v virusni zabojnik. Ko to naredim piše, da datoteke ni mogoče obdelati, ker na disku ni dovolj prostora (imam ga še 13 gb). Večkrat sem ponovila, vendar ni nič in virusa očitno ne more izbrisati. Kaj lahko še naredim, da se ga znebim? Ostale opcije so premakni/preimenuj, izbriši, popravi. Upam da mi boste lahko pomagali.

Najlepše se zahvaljujem!

Poskusi v safe modu. Reštartaj rač. in preden se pojavi logotip windowsa pritisni F8 tipko. V opcijskem menuju izberi “safe mode” in potem šele skeniraj in briši …

Mogoče rata.

LP, Goran

Izberi Izbriši,, še bolje je pa, da računalnik zaženeš v varnem zagonu in potem pregledaš računalnik z Avastom…

Hvala za odgovore. Sem kar izbrisala, upam da je v redu, ker mi sporočila zaenkrat ne prikazuje. Gre pa za virus memory.dmp. Naj še enkrat potem pregledam v varnem načinu?

Zgleda, da je virus v samem pomnilniku. Po vsej verjetnosi so okužene še vse ostale datoteke, ki so bile v uporabi. Deep scan bo potrebno opravit vseh pogonov in memorya in vseh datotek.

Lp, Goran

Aha, hvala. Potem lahko pri Avastu kliknem na izbiro map in potem označim vse kar je v računalniku, če prav razumem, tudi pogone?

Da. Upam samo, da so opcije vse nastavljene za maksimalni pregled datotek.

Lp, goran

Sem kliknila na temeljit pregled z arhivskimi datotekami, upam da bo zdaj vse v redu. Še enkrat hvala za pomoč!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close