Najdi forum

Virtual makeover

one question: s tem programom za frizure sem shranla nekaj frizur v “makeovers”. zdej sm jih želela skopirat v eno mapo od slik na disk, pa mi jih noče. no, skopira že, vendar pa jih potem ne morem odpret. napiše se, da te datoteke ni mogoče odpreti. velikost je ista kot pri drugih, “navadnih” slikah, le da piše zraven MPO (datoteka). kaj moram narest?

Če datoteke niso pokvarjene, potem izberi ročno, da ti te slike odpre program Makeover…

Lp, Max

kako to misliš- ročno? saj program Makeover mi jih odpre (te fotke so shranjene na CD-ju Makeover virtual), težava je v tem, da jih hočem jaz skopirat na disk v eno mapo; ko jih skopiram, mi jih tam ne odpre. na disk pa bi jih rada skopirala, ker jih želim pošiljat tudi po mejlu.

Pa imaš inštaliran program Makeover? Verjento moraš te datoteke xxx.mpo odpreti samo s programom Makeover. Lahko da ne odpiraš prave datoteke. Poglej v programu, kako lahko še shraniš te file (v kakšen drug format…).

Lp, Max

ja, program imam inštaliran, saj je bil to bogoj za delat z njim. če sem samo CD vstavla, ni hotlo delat, dokler nisem inštalirala programa.
“Verjento moraš te datoteke xxx.mpo odpreti samo s programom Makeover.” Ma vem, da se da tudi brez programa, ker sestra jih je enkrat shranjevala na disk in pošiljala po mejlu.
“Lahko da ne odpiraš prave datoteke. Poglej v programu, kako lahko še shraniš te file (v kakšen drug format…).” Kako pa se to naredi?

> Poglej v programu, kako lahko še shraniš te file (v kakšen drug format…).” Kako pa se to naredi?

Tako kot npr. v Corelu: File – > Export… pa si izberi iz ponujenih možnosti format, ki bo ustrezal, da boš lahko gledala svoje stvaritve brez tega programa.

fora je, da se mi file sploh ne izpiše. če pa kliknem z desno tipko od miške na fotko, ki bi jo rada skopirala na disk, se mi odpre okno z naslednjimi možnostmi:
Izberi
Add to archive
Add to 4. rar
Compress and email
Compress to 4. rar and email
Pošlji
Izreži
kopiraj
(no, in še enih par)

Ko imaš fotko odprto, uporabi Print Screen in jo prilepi v slikarja, tam jo boš pa lahko shranila.

kako pa to napravim?

kje mi piše print screen? se ne spoznam lih najbolje. ne se smejat, sam katero je slikar?

Probaj tam, ko imaš v programu sliko odprto, probaj s funkcijo Save As in poglej če lahko sliko shraniš v kakšen drug format. Print screen tipka je tam zraven Scroll Lock tipke, kjer piše Prt. Sc…

Lp, Max

funkcije save as ni, saj je možnost Kopiraj … problem je v tem, da ko shranim kam na disk, mi tam ne odpre …

P. S. Kaj pa naj bi si pomagala tu s tipko print screen? kot svetuje snežko. res mi ni jasno.

joj, znorela bom! sploh ne vem več, kaj narest!

Potem pa uporabi funkcijo Kopiraj, greš v slikarja in prilepiš, kar si tam skopirala. Na koncu iz slikarja shraniš sliko na disk, kot JPG.

Lp, Max

ne zameri, max, za tako bedasto vprašanje: katero je slikar? ker ne vem, če ga imam.

start
programi
pripomočki
slikar

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Ko imaš odprto sliko z frizuro, pritisni tipki Ctrl in PrtSC, potem pa pojdi v slikarja, kot ti je napisal klemenxx in tam pritisni tipki Ctrl in V pa se ti bo slika nalimala v slikarja, potem jo lahko še izrežeš po želji in shraniš kot jpg.

je ratalo!! iskrena hvala!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close