Najdi forum

Vir pri Zadru

za tiste, ki ste dopustovali na tem otoku……je fajn? plaže, ponudba, restavracije, primerno za otroke? Malo delite izkušnje….grem letos tja na dopust

plaže niso neki dobre…same skale
maš sicer, pri kakem lokalu, bolj urejen, ampak, tam je gužva…
no, men ni blo preveč fajn…tiste čevle za v vodo ne pozabte vzet…

Na Viru smo bili enkrat in ne gremo več. Plaža je skalnata, vse je napol grajeno, slabo organizirano. Za majhne otroke se meni ne zdi primerno, ker si ves čas na trnih zaradi kamnov in skal.

mi smo bili na plaži jadro po 15 avgustu lani, so malo uredili plažo nasuli pesek ,v vodi je pa mivka in ni takoj globoka voda, je tudi bolj topla voda, primerno za manjše otroke, na plaži prodajajo sladoled, tudi trampolin imajo, lani so začeli kopati za vodovod tako , da bo v nekaj letih tudi problem z vodo rešen (sedaj vozijo z cisternami).
mi smo imeli apartma 50m od morja. nam je bilo všeč , ni pa to neki a”la Portorož
smo bili v tem apartmaju.

slike od plaže na tej strani niso vredu se premalo vidi.

a. še to imajo pedaline in se pelješ do razvaline gradu na koncu plaže, luštno

Poglej si kakšno starejšo temo (mislim, da se je bila aktualna lansko leto).
Mi smo bili enkrat pa ne grem nikoli več! To ni niti O od Otoka. Res pa nismo ne vem kako zahtevni, samo tam smo bili pa res razočarani.

lp

Ja sem na Vir hodila s starših kot otrok in to 6 let zapored. V lastni organizaciji več ne grem tam na dopust. (Sem pa šla v lastni organizaciji v Privlako.)

Na plaži ni nobene sence, gužva je ful in si tam ko ena sardelca v konzervi – stisnjen, premalo je gostilen – sicer sama sem vedno zahajala v eno in isto, ker je bila tam dobra in ne preveč draga hrana.
Mi smo bili v apartmaju na koncu ulice in je bilo mami super, ker se ni rabla sekirat zaradi prometa in nam je lahko dala malo več svobode.

Sicer pa če imaš otroke je idealno v Privlaki, kakšne 3 km pred Virom. Ko se bile moje nečakinje z mano na Viru smo se vsedli v avto in odpeljali v Privlako. Ful plitka voda, sama mivka, kot zanalašč za igro v vodi. (ni pa tudi tukaj bilo sence)

razlogi??

bila enkrat,oziroma smo šli pogledat kje bomo dopustovali,ker sem tudo nekaj že vnaprej plačala.

Temu gosodu sem aro šenkala,ker ni dnarja da bi tam bila 10 dni.

sprašujem zato, ker na slikah je videti res lepo …plaža prodnata, 80 m od apartmaja, apartma **** (res lepo), velika terasa, senčnat vrt,…… samo bolj me zanima splošno vzdušje na otoku…se kaj dogaja(glasba v živo, so kakšne dobre restavracije,,…)

razlog??

smo bili na viru – rtu kozjaku in tam imaš na vsako stran neba drugačno plažo – peščeno, mivkasto, navadno, sence dovolj, morje čisto

na slikah je bilo vse ful lepo in fajn,apartma res odličen,plaža katastrofa,res je bil apartma 30 m od plaže,ampak kamni pa taki da bi rabu škornje :)),trgovina daleč,kot neka mala oddaljena vasica je vse skupaj zgledalo,pa še apartmaji so tako skupaj da sosed sosedu v krožnik gleda :).

skratka meni ni bilo všeč,okusi,želje so pa različni…

lp

sem bila na Viru pred 10 leti, ne vem kako je zdaj, lahko pa rečem za takrat: Mene sploh ne vleče več, da bi šla tja..pa če mi šenkajo vikend na Viru. Že takrat je bil pozidan s hišico ob hišici, vikendom ob vikendu, sama nova naselja, mestece Vir je majhno, brezvezno, nimaš kaj videti, ostalo vse novogradnje, 3/4 najbrž slovenskih…takrat me je spominjal dobesedno na gradbišče
edino morje je bilo na delu otoka, ki je obrnjen proti odprtemu morju toplo, kristalno čisto in prijetno za kopanje, ta plaža je bila sicer privat od vikendašov, zbetonirana kot pomol, drugje je plaža skalnata…nikjer neke sence, rastlinje je nizko…
ga odsvetujem na celi črti

razlogi??[/quote]

Vse skupaj izgleda kot eno gradbišče, ogromno hiš/apartmajev na pol zgrajenih, ostali so lepi, nič ne rečem, ampak to je pa tudi vse. Plaža betonska, kamnita, na otoku nobenega zelenja. Otok je precej umazan in tudi sam zraj je obupen. Mi smo šli samo enkrat zvečer kao v bližnje mestece na sprehod pa drugega kot smog in soparo nismo doživeli.

lp

Bili smo lani, pa zagotovo nikoli več, ker to sploh ni ničemur podobno, hiša pri hiši, nobenega domačina, nič zelenja, en sam beton, sami “kao” nemci, neurejeno…če ne bi imeli čolna bi se verjetno še isti dan pobrali, ker smo pa več ali manj samo spali tam, nam pa niti ni bilo tako hudo, smo prevozili vse bližnje otoke Ist, Molat, Olib, Silba, Pag-kar je pa tudi nekaj vredno…kopali smo se pa največkrat na Pagu-direktno nasproti Vira, tak super borov gozdiček, ker v tist vročini je blo za crknit, smo bili ravno julija, ko je bilo skoraj 40 stopinj, tako da je še štrom crkaval, ker je bila tako velika poraba, pa še ogromno slovencev ima tam vikende, kot bi prišel na štajersko…

Tudi jaz sem bila samo 1x in nikoli več. čimprej sem si želela stran in tudi odšla naslednji dan: Meni je bilo tam resnično grdo.

Mi imamo pa vikend tam in smo zadovoljni. Je pa res, da ga nimamo v najbolj poseljenem/nagužvanem delu in da znamo malo tudi raziskovat, pa se s čolnom zapeljat v kakšen zaliv.
Je precej napol zgrajenih hiš, problemi so tudi s smetmi, ampak se je v zadnjih letih malo izboljšalo.
Odvisno res na katero stran/predel otoka greste, pa kaki so vaši interesi. Mivkastih plaž je kar nekaj, sam če rineš v tiste 3 najbolj oblegane zalive, pol kaj drugega od gužve ne moreš pričakovat.

gremo na naslov Bobovik III , rt Bobovik ,plaža naj bi bila prodnata, gospod slik nima (trenutno ga ni tam, stanuje drugje), v bližini plaža Lućica in Zlatna uvala (nekaj podobnega)

Grdo do konca. Bajta pri bajti, nobenega zelenja, plaža betonska, brez sence. Če mi kdo šenka dopust na Viru, ne bi šla.

Najbolj grozno na tem otoku je, da je to otok brez dreves. Meni ni bil preveč všeč, se je pa dala veliko rolati in kolesariti, brez problema na celino … Za kakšno leto je, kaj več pa ne …

Na tem linku imaš zemljevid plaž, kolikor vem je Bobovik med Lučico in Žitno uvalo. Slednja je zelo gosto poseljena, zelenega je kar so si vikendaši sami nasadili (v bistvu imajo na svojih vrtovih vsi drevesa in zelenje), in tam je velik zaliv z mivko. Je pa precej gužve, sploh v hudi sezoni. Lučica mislim, da je podobna…mivka. Je pa tam na novo urejeno, ob obali imaš novo kolesarsko-sprehajalno pot in zvečer je res luštno. Ali pa izven sezone.
Na tem delu otoka (ki gleda proti Pagu) res ni veliko dreves (razen na frišno posajenih), medtem ko je druga stran bolj zelena (se vidi na zemljevidu). In večjega dogajanja tu ne boš našla, za to bo treba v center, ki ni daleč. Tam pa je živa muzika skoraj vsak večer v boljših gostilnah.
Tako grozno kot nekateri pišejo pač ni, vsaj meni ne. Je pa res, da jaz ta otok obiskujem že skoraj 10 let in verjetno malo drugače gledam nanj in vidim tudi stvari, ki se jih v tednu, dveh ne da.

Če res želite na otok vir potem glejte plaže na sprednji strani otoka, plaže jadro ,radovanjica, miljkovica
Stran otoka, ki gleda proti pagu je res bolj betonski in ostri kamni so v vodi.
Apartmaje na plaži jadro
http://www.villa-monica.hr/index_hr.htm

Čist odvisno na kateri konec greš!
Mi smo bili lani in moram rečt,da glede na komentarje smo šli z velikim strahom dol!!!
No bili smo prijetno presenečeni-bili smo ven iz gužve,svoja plaža,svoj ribič,app ob morju,res fajn in lepo.Je pa res,da ponekod je pa res katastrofa in,če bi naleteli na to,bi tudi mi najbrž odpovedali in odšli drugam.(mal poglej na ,meteoonline-zemljevid,če se mal znajdeš lahko velik vidiš)

Nisem vedel, da ima otok Vir tudi elitne predele.

Mi2 sva se cel teden tuširala s slano vodo…????? Obup.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close