Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem VINJETE – obvezne za katere ceste?

VINJETE – obvezne za katere ceste?

Ne znam najti uradne informacije, na katerih cestah bodo obvezne vinjete.
Na primer – ljubljanska obvoznica?
Pomoč, prosim …

na strani od darsa je zemljevid

Hvala!

Tudi za ljubljansko obvoznico so vinjete obvezne.

Kaj pa npr. relacija Slov. Bistrica – Maribor? Recimo, da se v Mb peljem po stari cesti, pač dokler gre, do prvega semaforja recimo, tam kjer se avtocesta konča. Kaj pa naprej, a bo tam naprej tudi potrebna vinjeta, do centra Mb?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

vinjete so obvezne za vse avtoceste, obvoznice, hitre ceste. Da, tudi MB hitra cesta je zdaj plačljiva.

---------------------------------------- Novi štajerski pregovor: Kjer je dim, tam je tudi radar

če nočeš imet vinjete, boš moral po stari cesti do radvanja, po papeški do obija, pa potem v center.

ma jaz sploh ne štekam zakaj bi lovili krivine … kaj pa je cca.33 € za polletno koriščenje AC. Če zračunaš koliko košta enodnevni izled MB-Koper …

Zdaj bodo Razvanjčani še bolj popenili, ko se bodo vile kolone skozi njihov kraj. Mi kateri smo avtocesto uporabljali 2 krat na leto smo zdaj krepko udarjeni po žepu.

---------------------------------------- Novi štajerski pregovor: Kjer je dim, tam je tudi radar

Če si avtocesto uporabljal 2x na leto, se ji pa še teh dvakrat ogni.
55€ pa krepko udarjeni po žepu pa tud ne gre ravno skupaj.

Nekateri se pa kot pijanec plota držijo izjave, da je to edini pravični sistem cestninjenja! My ass pravično.
Jaz bom na boljšem z vinjetami, ampak sistema pa ni pravičen niti malo, jaz bom za vsakodnevno uporabo 15 km ceste plačala toliko kot eden, ki jo prevozi, ne vem, recimo 40 km, vsak dan. Ali pa nekdo bo plačal za avtocesto enako kot jaz, uporabili pa jo bo v celem letu petkrat, tolikokrat kot gre npr. v LJ po nakupih ali k zdravniku.
Če bo taka cena vinjet obveljala tudi po volitvah, bo sprejemljivo, ampak se bojim, da cena ne bo taka, bo krepko zrasla!

Ministrstvo za promet uvedlo tudi mesečnih vinjet?Sedaj bomo tisti,ki gremo 1x na leto na morje in nazaj,morali kupovati polletne vinjete in plačevati isto ceno,kot tisti,ki se vozijo vsak dan po avtocesti.Ma kako so pametniv vladi in na prometnem ministrstvu,da jim kar škoduje!

Jaz ne vem, kako lahko take neumnosti sprejemajo v naši vladi. Če že, bi vsaj povečali število ABC pasov in to bolj promovirali, če se že gre za zastoje na cetn. postajah.
Jaz ne hodim na izlete v Koper in res mislim, da se mi vinjeta ne bo splačala, še zdaj pri tej ceni ne. Ampak taka cena ziher ne bo ostala, ker je prav smešna (za kako polovico uporabnikov).

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

lol
kaj misliš, zakaj?
da skasirajo maksimalo možno od turistov, ki samo prečkajo državo. tako bo moral vsak johan in jirži, ki se pelje na hrvaško morje plačat polletno vinjeto. na tak način se jim je izplačal izračun uvedbe vinjet, če bi pristali na 10 dnevno, kot jo imajo avstrijci, bi lahko takoj ugotovili, da z vinjetami ni možno zbrat toliko denarja, kot s cestninami.

Očitno so oni tam bolj pametni od tebe:

Do morja se bo lahko šlo po STARI CESTI brez vinjet – kolikokrat boš hotel!

R

Jaz ne porabim letno niti 5€ za cestnine in me bo to krepko udarilo po žepu. Ne morem pa se žal izogniti,ker živim v LJ,ki je polna obvoznic.

Odkril si Ameriko.

Obvoznica je samo ena, je pa Ljubljana polna taksijev in avtobusov.
Zgolj namig, ker avtomobila več kot očino ne rabiš.

Verjemite, turisti, če se bo ledalo, se bodo našim cestam v velikem loku izognili. Tako da adijo ogromen zaslužek od turistov in hop, cene gor za nas, da bodo pokrili primanjkljaj. Kdo pa je tako butast, da bo dal za par kilometrov 35 evrov? Raje bo pošten ovinek naredil.
Da ne govorimo, kako bo trpel naš turizem. Ampak boli vas, ker vidite samo svojo rit.

našemu turizmu to ne bo škodilo. od tiste mase čehov, ki so se valili preko slovenije itak nimamo nič.
darsovi blagajni pa se bo še kako poznalo.

Ariadne, ne boš verjela, ampak par turistov imamo pa tudi mi sami, a veš.

Noben bedak se ne bo vozil okrog Slovenije, ker bo izgubil še precej več, da ne govorimo o času.

Ma jaz ne kužim, kaj se vsi repenčite zoper vinjete. LJ obvoznica je delno kategorizirana kot avtocesta, se pravi da bi morali avtomatsko plačati cestnino, pa ste pač imeli vsa leta srečo. Ko pa se kdo fura gor v avstrijo pa mu ni problem kupiti 10 dnevne vinjete za koliko 8-10 €????!!! Alo. Če se pelješ na MB – Koper in nazaj, te sezuje; plačaš par € manj kot vrednost 1/2 letno vinjeto. sicer pa kot je že kdo nekdo napisal; če je ne želiš kupiti pa hojd na avtobus. Polletna vinjeta stane manj kot 1/2 tanka bencina… Kaj bi dala, da bi tako ostalo.

Seveda jo je problem kupit. Kdo pravi, da ni? Zato pa dobro premislim, če se splača in pravzaprav že dolgo nisem bil gori. Mogoče tudi zaradi teh vinjet.

Točno tako. Jaz sem iz Lj, s svojim avtom NIKOLI ne grem na avtocesto, pa vseeno podpiram vinjete. Do sedaj sem se po obvoznici peljala zastonj, sedaj pa bom pač vsako leto odštela tistih 5o€. Ne vem, kako si nekateri lahko privoščite avto, če vam je 1x letno težko plačati 50€.

New Report

Close