VINJETE – obvezne za katere ceste?
Kaj pa npr. relacija Slov. Bistrica – Maribor? Recimo, da se v Mb peljem po stari cesti, pač dokler gre, do prvega semaforja recimo, tam kjer se avtocesta konča. Kaj pa naprej, a bo tam naprej tudi potrebna vinjeta, do centra Mb?
Nekateri se pa kot pijanec plota držijo izjave, da je to edini pravični sistem cestninjenja! My ass pravično.
Jaz bom na boljšem z vinjetami, ampak sistema pa ni pravičen niti malo, jaz bom za vsakodnevno uporabo 15 km ceste plačala toliko kot eden, ki jo prevozi, ne vem, recimo 40 km, vsak dan. Ali pa nekdo bo plačal za avtocesto enako kot jaz, uporabili pa jo bo v celem letu petkrat, tolikokrat kot gre npr. v LJ po nakupih ali k zdravniku.
Če bo taka cena vinjet obveljala tudi po volitvah, bo sprejemljivo, ampak se bojim, da cena ne bo taka, bo krepko zrasla!
Jaz ne vem, kako lahko take neumnosti sprejemajo v naši vladi. Če že, bi vsaj povečali število ABC pasov in to bolj promovirali, če se že gre za zastoje na cetn. postajah.
Jaz ne hodim na izlete v Koper in res mislim, da se mi vinjeta ne bo splačala, še zdaj pri tej ceni ne. Ampak taka cena ziher ne bo ostala, ker je prav smešna (za kako polovico uporabnikov).
lol
kaj misliš, zakaj?
da skasirajo maksimalo možno od turistov, ki samo prečkajo državo. tako bo moral vsak johan in jirži, ki se pelje na hrvaško morje plačat polletno vinjeto. na tak način se jim je izplačal izračun uvedbe vinjet, če bi pristali na 10 dnevno, kot jo imajo avstrijci, bi lahko takoj ugotovili, da z vinjetami ni možno zbrat toliko denarja, kot s cestninami.
Verjemite, turisti, če se bo ledalo, se bodo našim cestam v velikem loku izognili. Tako da adijo ogromen zaslužek od turistov in hop, cene gor za nas, da bodo pokrili primanjkljaj. Kdo pa je tako butast, da bo dal za par kilometrov 35 evrov? Raje bo pošten ovinek naredil.
Da ne govorimo, kako bo trpel naš turizem. Ampak boli vas, ker vidite samo svojo rit.
Noben bedak se ne bo vozil okrog Slovenije, ker bo izgubil še precej več, da ne govorimo o času.
Ma jaz ne kužim, kaj se vsi repenčite zoper vinjete. LJ obvoznica je delno kategorizirana kot avtocesta, se pravi da bi morali avtomatsko plačati cestnino, pa ste pač imeli vsa leta srečo. Ko pa se kdo fura gor v avstrijo pa mu ni problem kupiti 10 dnevne vinjete za koliko 8-10 €????!!! Alo. Če se pelješ na MB – Koper in nazaj, te sezuje; plačaš par € manj kot vrednost 1/2 letno vinjeto. sicer pa kot je že kdo nekdo napisal; če je ne želiš kupiti pa hojd na avtobus. Polletna vinjeta stane manj kot 1/2 tanka bencina… Kaj bi dala, da bi tako ostalo.
Seveda jo je problem kupit. Kdo pravi, da ni? Zato pa dobro premislim, če se splača in pravzaprav že dolgo nisem bil gori. Mogoče tudi zaradi teh vinjet.