Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem vinjeta

vinjeta

Je kakšen zakon kje mora biti nalepljena vinjeta? A mora biti ravno na šoferjevi strani zgoraj ali je lahko tudi na sovoznikovi zgoraj?

http://www.dars.si/Dokumenti/3_vinjete/kako%20ravnati%20z%20vinjeto_2013.pdf

tu maš narisano, kje jo lahko nalimaš

Ne odpre se mi. A povedat mi pa ne moreš ja ali ne, na desni sovoznikovi strani?

sorry, je lažje, če vidiš narisano

nalepi se lahko na voznikovi strani v zgornjem kotu, v spodnjem kotu, ali pa pod retrovizorjem na sredini. pa pazi, da ne boš lepila na osenčeni del

probaj še enkrat odpret v priponki

Ne

Inštaliraj si Acrobat reader in ti bo odpiralo pdf in boš lahko videla navodila – enaka pa imaš tudi na hrbtni strani vinjete.

Ja zdej mi je odprlo. Narobe imam nalepljeno. Kaj naj pa zdej?Kaj če mi nobeden ne pove.

Navodila si imela narisana na zadnji strani vinjete.

Če si iz LJ, se oglasi na DARS-u, baje se je dalo tam tako napačno nalepljeno vinjeto zamenjati. Poudarjam baje.

Kako narobe ?

Kako narobe ?[/quote]

Glede na to, da sprašuje ….ali je lahko tudi na sovoznikovi zgoraj?, bi si mislila, da tam 🙁

Kako narobe ?[/quote]

Glede na to, da sprašuje ….ali je lahko tudi na sovoznikovi zgoraj?, bi si mislila, da tam :([/quote]
Saj pa je lahko tam.
Res ni predpisano, a kazni zaradi tega ne bo plačala. Ogromno ljudi jo ima tam zalepljeno.

uredba o cestninskih cestah in cestnin:

12. člen

(namestitev vinjete)

(1) Cestninski zavezanec mora pred vstopom na cestninsko cesto poskrbeti za predpisano namestitev veljavne vinjete za cestninski razred, v katerega sodi njegovo vozilo.

(2) Po odstranitvi zaščitne folije je treba vinjeto nepoškodovano in z originalnim lepilom na njej namestiti na notranjem robu vetrobranskega stekla, tako da je jasno vidna od zunaj (ne sme se npr. namestiti na mesto, kjer je to steklo zatemnjeno). Pri nameščanju se upoštevajo tudi priporočila na hrbtni strani vinjete.

(3) Vinjete ni dovoljeno nameščati na stranska stekla vozila.

(4) Če vinjeta ni nalepljena na vozilu na predpisani način, se šteje, da je neveljavna oziroma da cestninski zavezanec ni plačal cestnine.

(5) Zaradi varnosti v prometu ter zagotavljanja učinkovite in uporabniku prijazne kontrole plačevanja cestnin se morajo pred namestitvijo nove veljavne vinjete z vetrobranskega stekla odstraniti prej nameščene oziroma neveljavne vinjete.

(6) Na motornih kolesih se vinjete namestijo na vidni del motornega kolesa, ki ga ni mogoče odstraniti ali pa je to mogoče le z večjim naporom (npr. na vetrobranski ščitnik, rezervoar za gorivo, zunanjo stran vilic prednjega kolesa ipd.).

To je mišljeno predvsem na to, ko ljudje prenarejajo vinjete in jo lepijo na razne folije, da jo lahko prenašajo iz enega avta v drugega. V tem primeru se vinjeta zaseže in plača globa.
Kar pomeni dvojni strošek. Oziroma skupaj 250 evrov.
In če vinjeta ni prilepljena na originalno lepilo.

Če pa jo ima na sovoznikovi strani, pa je nihče ne bo oglobil.

To je mišljeno predvsem na to, ko ljudje prenarejajo vinjete in jo lepijo na razne folije, da jo lahko prenašajo iz enega avta v drugega. V tem primeru se vinjeta zaseže in plača globa.
Kar pomeni dvojni strošek. Oziroma skupaj 250 evrov.
In če vinjeta ni prilepljena na originalno lepilo.

Če pa jo ima na sovoznikovi strani, pa je nihče ne bo oglobil.[/quote]

imaš prav, samo na začetku je bilo res narobe, če ni bila nalepljena točno tam, kot je pisalo
in so potem spremenili uredbo

http://www.24ur.com/novice/slovenija/vinjeto-nalepite-po-zelji.html

Vinjeta je originalna, se vidi skozi steklo, le nalepljena je na sovoznikovi strani. A piše na hrbtni strani nalepke, da mora biti točno na voznikovi strani?A res ne bom dobila kakšno kazen?

Upam, da to še vedno velja, da je lahko nalepljena kjerkoli.Druge ne bi kupovala, to pa ne.

Ne zganjaj panike po nepotrebnem.

No, jaz sem jo pa kupila na cestninski postaji in mi je sam darsovec rekel, da jo lahko nalepim na sovoznikovi strani in to spodaj!!!
Zdaj se sprašujem, če ni to naredil nalašč. da bi me lahko drugič ustavil :S

New Report

Close