Najdi forum

Vietnam

Živjo,

želim odpotovati v Vietnam za cca. 3 tedne, s tem, da pristanem v Bangkoku in potem pot nadaljujem v Vietnam.
Mi lahko kdo svetuje kdaj je najboljše vreme za potovanje (ni dežja) in kaj mi priporočate da obiščem.

Mirjana

Zaradi razpotegnjenosti Vitnama boš deževno dobo občutila, saj se izmenuje ce je na severu suho ščije na jugu in obratno.
Baje potovanje iz Tajske v Vietnam ni prav udobna stvar. To naj bi bil pravi pekel – tako sem vsaj jaz slišal.

LP Dejc

Za vreme lahko pogledaš na net, npr. tale link je že tak:
http://www.vietnam-holidays.co.uk/aboutvietnam/weather.htm
Ni najbolj ugodne variante, odvisno kje boš dalj časa in kaj ti je bolj pomembno, da obdelaš v suhem.
Drugače pa se strinjam z Dejcem….misliš letet iz Bkk v Hanoi ali kaj podobnega al misliš jit po tleh? Ker potem moraš jit ali čez Laos ali Kambodžo, to pa je ne samo zamudno (glede na to, da imaš samo tri tedne, bi se sama ukvarjala tudi s tem), pa še vizo moraš plačvat…in to dvakrat, seveda.
Če si torej želiš videt prav Vietnam, potem malo prečekiraj lete.
Lp, anka

Ni vse tako črno! Za pot po kopnem preko Kambodže potrebuješ 2 dni. Ni več tako grozno kot je bilo včasih.Če te zanima poglej na talesofasia.com, ker tam je pot opisana tako podrobno, da ni varjante, da kaj zaj….
Lahko tudi letiš v Phnom Pehn z Air Asio, nato po kopnem do meje in si na poti v Ho Chi Mihn ogledaš še delto Mekonga, ki jo ne smeš izpustit.
Lahko pa seveda tudi letiš iz Bkk v Hanoi (spet Air Asia) za cca 50 Usd.

Glede na to, da bo morala Kambodzo ali Laos preckati dvakrat, to pomeni najmanj 40$ za vizi (to je, ce se zmenis na ambasadi in pocakas 3dni, da ti jih naredijo). Drugace pa ne mislim, da je na potovanje cez Kambodžo treba gledati črno…pač še ena izkušnja več…je pa seveda vse skupaj odvisno od posameznika….
Kakorkoli – srečno pot!

Živjo,

Nameravala sem iti z letalom iz Bangkoka do Hanoija in potem bi se počasi spuščala proti jugu, ali obratno, verjetno z busom ali vlakom. Moram še preverit kako imajo urejeno povezavo.

Mirjana

Po moje je bolš, da greš najprej z letalom in proti jugu. Glede na to, kako hitro se boš gibala, pa se potem lahko odločiš, kje greš čez. Če boš šla čez Kambodžo, boš mogla jit z busom oz. pick-upom, ker vlak tam dol vozi zelo zelo počasi, pa samo enkrat na teden (Phnom Penh – Battambang, ce se ne motim) pa baje, da je lahko kar nevarno (ropanje in to). Iz Phnom-Penha imaš pa pol itaq direkten prevoz do meje s Tajsko, kjer imaš tut buse za Bkk.
Skratka, uživaj!

“Po moje je bolš, da greš najprej z letalom in proti jugu”
Ni nujno. Večina jih res potuje tako in zato je večja gneča in je težje dobiti karte za posamezne odseke poti.
Po Kambodži vozijo dobri avtobusi, po par dolarjev. Lahko iz PP do Siem Reapa potuješ tudi s čolnom. Malo težje je edino od Siem Reapa do meje s Tajsko, najhitrejši je taksi, če vas potuje več je tudi cena ugodna ( vedno pa se najde kdo, da si deliš stroške!).
Na Tajsko strani pa na vlak do Bkk, je zelo poceni (50 Bahtov če se ne motim,ker je samo 3. razred).
Kambodža ni več nevarna, ponoči pa je treba tudi doma malo preko rame pogledat.
Vsi odsvetujejo kupovanje raznih VIP vstopnic iz Khao Sana, ker pot zelo razvlečejo, pogoste so tudi kraje itd.

Živjo!

Lani sem se tudi sama prebijala po Vietnamu, ki je name naredil močan vtis!
Potuje se zelo lahko…najcenjša varianta za potovanje po Vietnamu je “open bus ticket”, ki te pride okoli 20 dolarjev….Kaj se splača pogledat? Vse…od mesteca Hanoi, Halong bay, Catba Island, Ninh Binh, Hue, Hoian, Nha Trang, Dalat, Sajgon..uglavnem povsod je super….

lep pozdrav

Urška

No, ja, v Vietnamu nisem bla, vem pa približno, kako je v Kambodži. Najcenejši je pick-up, tut na tem te nategnejo, pa če še tko dilaš. Vsekakor je iz Phnom Penha najcenejš do meje s Tajsko z avtobusom, ki ga organizirajo g.h-ji…tut domačini se velik tko vozjo. Ko prideš do meje, greš pol mal peš, na uni strani pa lah dobis bus public bus do Bkka. Drgač pa nisem mislila strašit, so Kmbodžani prou prijazni ljudje in se nimaš česa bat!
Lp

Glede na to, da v Kambodzi se verjetno nisi bila, ti svetujem, da gres z letalom na sever Vietnama (Hanoi) in potujes v smeri juga. Vidis prakticno celotni Vietnam, nazaj v Bkk pa se vrnes po kopnem cez Kambodzo in ujames se delcek te prijetne drzave, na katero imam po lastnih izkusnjah lepe spomine vsaj glede prijaznosti in varnosti, kot z Vietnamom.
Vietnam pa je bil kar lep, zlasti skrajni severni in juzni del. Skorajda povsod si lahko sposodis poceni kolo in raziskujes.Tudi jaz ti svetujem kaksno morsko dogodivscino, da pokukas kako je pod vodo. Kar nekaj domacnov na jugu organizira izlete z barko, kjer te zapeljejo na koralne grebencke.Sicer ti odsvetujem turisticne avtobuse, kar je itak pravilo povsod.
Vizo za Kambodzo si lahko uredis tudi v Ho Chi Minh-u, na jugu, ne spomnim pa se, ce sem morala kaj cakati. Mislim da max 3 dni, v tem casu pa raziskujes jug…

Morda kdo želi LP South-East Asia.

Posodim za eno leto. Pokliči.

LP!

Š3tof

na airasia imas let bkk-hanoi ,recimo julija, v glavni turisticni sezoni ,z vsemi taksami pod 50USD!

Zivjo,

hvala ne rabim, ker ta Lp ze imam, sem pa ravno kupila se od Vitnama.

lp, Mirjana

ojla
pojdi na http://www.erazem.net pa si tam preberi opis vietnama, sem bila doli novembra (nekaj mescev nazaj) pa sem se imela prav super… napisala sem pa vse od cen, prenocisc, zdr. zascite uglavnm res sm se razpisala, tko da precekiraj če te zanima… poglej pod pooptniške beležke in vietnam
tako kot je ze nekdo napisal, karkoli si bos izbrala da si ogledas bo lepo, ljudje so prijazni, odprti in zanimivi:) pa upam da bos navdusena nad kulturo in navadami:)

LP
barbara

ti sam pejt vse je na izi in vse ti je dano na roko!!!

uzivaj
lp
damjanc

lahko si se kaj preberes na http://www.janin.si ali pa na http://www.fedr.net

LP in mej se
aba

jaz tud letos nameravam tja..pa me zanima al si letela direktno v Vietnam? Kako je z prenošišči, se jih da dobiti res po zelo nizkih cenah? je potovanje znotraj Vietnama drago-vem da je to relativno, ampak me vseeno zanima. Hvala ti za odgovor.
Tanja

ojla
jst sm imela pot z vlakom do dunaja in iz tam aviondo pariza (prestop) — pariz- saigon direkt. ja prenocisca se da dobiti in res so poceni. kolikor sem se pogovarjala s temi, ki oddajajo sobe, so rekli da je vecja kriza v casu turisticne sezone, torej poleti, ker takrat se da zgoditi, da si moras v kaksnem mestu vnaprej rezervirati sobo. jaz sem za sobo odstela najvec 400 sit;)
potovanje tnotraj drzave zame ni bilo drago. karta za avtobus iz juga vietnama na sevber me je prisla
23$.. vlak je malo drazji, za kaksnega jurja, ampak se splaca jit na kasne daljse razdalje z njim ( recimo iz HUEja do HANOIA)
sicr se pa lahko vozis tudi z motoristi, je prou fajn, ti priporocam da najdes kasnga ki pelje se v kaksno svojo vas in ti tam nardijo cist fajn dobrodoslico in zurko;)
za cvel mesec sem jaz z vsemi stroski bivanja in hranjenja in ogledov pa vsega skupši porabila manj kot 100.000sit..:) pa presodi sama ce je drago;)

lep pozdrav
aba

Živjo!

Mi smo tudi štartali v BKK-ju nato pa preko seernega Laosa v Hanoi…kot je Aba napisala je dol res vse poceni za dva smo mi nobel sobe plačevali po 5 dolarjev za dve osebi..dostikrat smo imeli klimo..sami prevozi so poceni….avtobus se mi zdi najboljša varianta!
Hrana je super….ljudje so pa tudi zelo prijazni..meni je Vietnam res the best one..

lep popotniški pozdrav

Pozdravljena,
najlepsa ti hvala za tako natančen opis…No saj sem že ogromno prebrala, sam sej ves če ti nekdo pove tako iz svoje roke, je vseeno drgač …

hvala lepa res, pa lepo potuj se naprej..

tanja

joj sam se nekej bol konkretnega bi te vprasala …

Zanima me, kako PA je s prometom višje v hribih …v nekih potopisih sem brala, da so nekaj posebnega tiste – najbolj tradicionalne in odmaknjene plemenske vasi, ki jih najdemo v hribih vzdolž KITAJSKE MEJE…. No, če kaj ves sporoci .. in se enkrat hvala a jedrnat opis

lp

Rent v Vietnamu
je potrebno za rentanje motorja imeti s sabo vozniško ali je dovolj fotokopija

Predelu…. “tradicionalne in odmaknjene plemenske vasi, ki jih najdemo v hribih vzdolž KITAJSKE MEJE” … se reče SAPA.

Tam sva bila midva septembra. Nepozabno! Toplo priporočam.

Lahko greš sama z vlakom (spalnik) do tja in tam najameš vodiča, brez njega ne semeš hodit po teh vaseh ali pa si organiziraš vse že v Hanoi-u. Izlet traja tri dni in vključuje prevoz, vodenje in hrano. Zvečer greš na vlak, zjutraj prideš tja, v hotelu se lahko očediš in greš na pot, hodiš počasi celi dan, prespiš pri domačinih v eni vasi, naslednji dan še malo pešačiš in zvečer zopet na vlak in zgodaj zjutrja si v Hanoi-u.

ojla

ja v sapi si lahko tudi vec dni. jaz sem bila 4 nocitve. karto sem si sla kupit na zeleznisko postajo (kar pes od hostla, se malo sprehodis in prevandras mesto:)..drugace pa ko si ze kupis karto na zelezniski postaji dobis samo karto!! ne dobis zraven se vstopnice za sapo. to dobis tik pred odhodom z vlakom, na zel.postaji. te najde en stric, al pa sama malo poglej naokoli in ga vidis, ker je veliko takih ki si kupijo to karto na zel. postaji, ker te pride ceneje in se dlje si lahko gori, pa res je tam zelo lepo.

po sapi se lahko vozis z motorji, rentaj za cel dan in malo raziskuj. jaz sem imela eno vodicko PI, mlado punco iz plemena monkov, zgovorno in nabrito k skirca, smo se res ujeli… tako da ce jo zelis najti vprasaj ko bos gori okoli hotela “cat cat”…tam jo bo zagotovo kdo poznal, pa te bodo povezali z njo.

za ogled vasi je vedno treking tako da mi smo se nahodili in naplezali…:) pa najedli njihovih dobrot, ker nas je pi vodila naokoli in saj ves kako to gre, probaj to in ono:)

uzivaj..te vasi se splaca videti, te presenitijo… pa ne pozabi se mazati s soncno kremo tudi ce mislis da ni nic sonca, ker si lahko kaj hitro kuhan rakec:)

barbara

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close