Vietnam, Kambodza
Prisel ziv in zdrav:
pravkar prispel z 41 dni akcije po Vietnamu in Kambodzi.
Pivci piva: takoj v Vietnam dokler je se poceni pir :1000 VND 1 liter!!! Zacel sem v Hanoju z 0,3l kozarci..na koncu sem pil za isto ceno 1 liter.
Sicer pa me je presenetila drazja Kambodza (klub vecji revscini).
Torej ce kdo gre v te dve drzavi naj kupuje v Vietnamu.
lp
miran
pozdravljen,
ker se tudi sam odpravljam na pot po vietnamu in kambođi ter tajski v februarju in marcu imam nekaj vprašanj.
in sicer:
– kako je s prehodi meja (air & land borders)
– viza za kambođo v saigonu kok casa cakas kok stane
– cene prevozov vlak & bus ?
– koliko cajta cca porabis za ogled vietnama in kambođe da dozivis ljudi in naravo
– kaj se splaca vidt oz. je nujno vidt…
– cene spanja, hrane (low budget)
– internet caffe’s?
– potovati sam?
toliko zaenkrat…
hvala
damjanc
Prehodi meja:
—-viza za Kambodzo stane 24 USD, 1 dan cakas v Saigonu, ni blema, vsak hostl ti ga zrihta. V bistvu so v Vietnamu pravi hoteli, pravi hostli kot jih mi poznamo to sploh niso.
—–po novem je odprt mej. prehod s Kambodzo v Mekong delti in lahko gres iz Vietnama v Kambodzo iz Saigona, skupaj z 2 ali 3 dnevnim Mekong Delta tripom, 2 nocitvi, prevozi,ogledi,zajtrki….Saigon-Phnom Penh za 35 USD.Seveda pa se lahko vozis se po starem po cesti(6-8ur), ki bolj ruka in stane mislim 6-8 USD.
—-bus je poceni, vlaki so drazji, vendar z nocnim vlakom prisparas spanje in je udobneje kot bus. Ce si knap s cajtom vzemi iz Dananga v Saigon letalo Airbus 320 Vietnam Airlines za 59 USD, dober servis. Ena druga lokalna kompanija leti se ceneje.
—koliko cajta porabis? Ni odgovora!. Jaz bi kar celo penzijo.Minimalno 14 dni za povrsen ogled, saj je v Vietnamu mnogo punktov, ki so pa razmetani 2000km narazen:-(
—kaj se splaca videt?Odvisno kaj te zanima?Manjsine na severu in Mekong delto nujno. Plazai pri Hoi Anu ali Mui Ne so dovolj, Nha Trang kenclaj!! Ne pozabi, da ima Kambodza tudi plaze, ki so manj turisticne in ni se vsiljivih sadjarjev kot v Vietnamu. Pij pivo v Vietnamu, kupuj CD in DVD v Vietnamu, ker je vse to v Kambodzi drazje. Ce pa te zanimajo zenske so v Kambodzi cenejse.Parcele v Kambodzi so od 0,5 USD naprej, samo kot tujec nimas sans.
—Cene spanja od 1000 VND(petnajstina USD) s podganami (eden nemec jo je najel v Hanoju za par mesecev po tej ceni)v sobi ali pa od 3 USD z gekoti naprej.
—internet je cenejsi kot pri nas….je na vsakem voglu(v Kambodzi 1800 Rielov/URO …cca pol USD.
—potovati sam?najvec sem jih videl potovati v paru..fant punca, nato sledijo solo popotniki, cele druzine, nato vec kot dva popotnika.
Samo vzami karto GRZ-FRA-SIN-HANOI in nazaj PP-SIN-FRA-GRZ in pici cimprej, ker je Vietnam ze turisticni tiger v skoku.
Ce te se kaj zanima sem na voljo .
lp
miran
ne vem kaj je zate cheap?
Zame je 5 USD(incl. gecko), za kolega-nemca v Hanoju pa je bilo cheap petnajstina USD na noc (incl. rates)
Luan Vu Guesthouse
sef je Mr. Vu Cam Thi
35/2 Bui Vien Street
Hanoi
–ta hotel je extremno cist, za tabo samo brisejo, vsak dan nove brisace…
–ce bos zjutraj pospravil posteljo, ti jo bodo oni po svoje pospravili….
–v recepciji se bos moral sezuti.
mislim, da je stalo 8 USD za 2 Slovenca na noc z zajtrkom in free bananami :-).
sicer pa bos v tej ulici , se preden prides do tega hotela nasel se 20 +/- 20 podobnih.
Ko prides v hotel moras handlati, saj ti bodo najprej ponudili sobe po 15 USD.
Pri TM brothers najemi za city tour soferja z rdecim Renault oldtimer- kabrio avtomobilom.. Bo dal muziko na ful in bos glavni na cesti. Pa se slikal bos lahko b.p .iz zadnjega zica kot gospod.
6USD na dan.
Idi raje od Hanoja navzdol. Je manj turistov kot iz Saigona navzgor.
evo se par dni pa odpikam… (5.2.) uf..
Kako je z kontrolo na mejah so prijazni al zateženi (airport in land border)… bolj zateženih kot izraelci jih ni..
Kok cajta rabim da dobim kamboško vizo v ho chi minu so kkšne malenkosti tu…
Povej mi se kej o povezavah. Kok cca stane vlak ho chi min – hanoi in kok cajta traja prevoz.
lp
damjanc
Forum je zaprt za komentiranje.