Najdi forum

Vichy

Pozdravljeni!

Kupila sem si gel za umivanje obraza in sicer Vichy Normaderm (imam mešano kožo) in me zanima ali je dovolj le gel za nego obraza ali pa je potrebno uporabljati tudi tonik. V lekarni mi je farmacevtka povedala, da tonik izsuši kožo, ker vsebuje alkohol. Ko si obraz umijem z gelom se mi zdi kot da bi mi malo zategovalo kožo, čez kakšnih 10 minut pa je že v redu.

LP
Chicken

Poleg čistilnega gela je dobro, da uporabljaš še tonik, ker koži vrača pH in zadržuje vlago. Obstajajo različni toniki, z alkoholom ( radi izsušijo kožo) in brez. Boljše je, da uporabljaš tonik brez alkohola, nato pa čez namažeš kremo.

Pozdravljeni!

Hvala za vaš odgovor, vendar imam še eno vprašanje. Ali lahko uporabljam drugo znamko tonika ali mora nujno biti Vichy, zato ker imam gel za umivanje obraza Vichy.

Proizvode lahko med seboj vedno mešate, ker pomeni da nipotrebno imeti vse od istega proizvajalca.

http://www.maxximum-portal.com/PL/

no tu imas napisano en link, kjer se punce veliko ukvarjajo s kozmetiko in lepoticenjem in sem prepricana, da bos kaj nasla za sebe, ker je tudi nekaj dobrih clankov.

vsekakot lepo od farmacevtke, da ti ni kar tako prodala tonika ampak da te je opozorila na tonik.

to, da moramo uporabljati vso kozmetiko ene vrste je samo se ena marketinska poteza, da pac kupimo cim vec izdelkov ene firme 😉
ko bos kupovala tonik pa glej, da nima pod sestavnima alkohola ali pa da je vsaj proti koncu seznama 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close