Najdi forum

Vgradnja DVD enote :(((

Na računalu ni bilo DVD enote.
Grem, kupim DVD enoto.
Dobim navodila … to je enota, to je kabel, vtakneš not in povežeš … simpel … O.K.!

Danes se spravim na delo, odprem računalnik in …. PRESENEČENJE :(((( … na plošči imam samo tri konektorje. Enega za CD, enega za DVD in enega za disk. Prostor je sicer še za enega … so luknjice na plošči tam, kjer bi moral biti.

Kaj sedaj?

Za začetek … lahko začasno odklopim CD in tam priklopim DVD?

Za naprej … moram vse skupaj nesti na servis, da mi prilotajo še en konektor?! Obstaja kakšen razelilec, kot pri USB enoti … ali kakšna cenejša rešitev???

LP in najlepša hvala za vse nasvete,
KUTI!

Si to mislil na IDE konektorje?
na 1 IDE konektor se lahko priklopi dve napravi, ponavadi so plošče imele dva konektorja ( in še eden mali za diskenik), torej so bile lahko priklopljene 4 naprave – diski, cdromi, dvd…

Torej.. če je to to in če imam vsaj deloma prav, potem rabiš morda samo ide kabel z tremi konektorji .. nekaj takega kot

Seveda je pa potrebno prav nastavit jumperje na vseh enotah (cd, disk, dvd), da bo pač eden master in drugi slave.

Točno tako kot si naredil. Namesto CD enote uporabljaj sedaj le DVD (skoraj zagotovo si kupil DVD pekač?).
Če boš priključil še CD pekač, boš v Nerotu moral kar naprej izbirati med pekačema, saj bo med naparavi pokazal oba. DVD pekač pa itak lahko uporabljaš za peko CD-jev in DVD-jev.

Tajfun, tvoj odgovor “se mi strašno dopade” :-)))

Na enoti piše: DVD R/RW & CD-R/RW.
Torej odklop CD-enote, pustim jo notri, za vsak primer, če DVD enota crkne …

Kako pa z inštalacijo DVD. CD ali disketa ni bila priložena! Obstaja kakšen program, ali bodo XP-ji to sami zaznali?

LP KUTI

Windowsi to bodo sami zaznali dvd enoto, ne rabiš cd-ja…
Rabiš edino še program (Nero) za peko, katerega bi pa skoraj moral dobiti poleg dvd enote…

Vsem najlepša hvala za odgovore!

DVD enoto sem vgradil.

Sedaj so se mi pojavili dve vprašanji:

Ko sem odprl računalnik sem opazil, da ima kabel, ki povezuje CD enoto, z ploščo na začetnem delu še en konektor, ki bi se lahko vklopil v DVD enoto. (sem poskusil in ni problemov, paše kot ata na mamo)
Ali lahko to vklopim v DVD enoto in bi tako bile po enem kablu povezani obe enoti ali lahko pride do kakšnega “pohanja”???

Ko sem v DVD enoto vstavil v DVD:
BS player, dela kot črnogorski virus … tam je in ne dela nič.
RealPlayer napiše, da ne more predvajati, ker nima programa. Nekaj naloži z interneta, nato napiše da DVD enota ni inštalirana in da naj jo ištaliram z priloženim CD-jem, ki sem ga dobil pri nakupu. Kot sem napisal pri nakupu nisem dobil ničesar – rekli da ne rabim. Pri vklopu pa je XP zaznal novo opremo in se je izvedla inštalacija …
VLC player mi pa DVD ODPRE in prikaže en kup datotek, kjer na nekaterih ni nič, na nekaterih pa so 15 minutni odseki filma, brez podnapisov (ki bi morali biti), kar je posebej zoprno, ker švedščine ne razumem.

CD-ji normalno obratujejo! (samo avdio … video CD-jev nimam)

Ima morda kdo kakšno rešitev?

LP KUTI

Namestiti moraš le še enega od programov, ki so na voljo za predvajanje DVD filmov. Enote ni treba posebej instalirati, le predvajalnik potrebuješ. Morda je celo na cd/dvd-ju, ki si ga dobil zraven DVD enote. Poglej, kaj je na njem… pa poročaj 🙂
Si že povsem blizu ciljne črte!

Ja saj v tem je problem.
Pri nakupu nisem dobil NIČ … sem vprašal, pa so mi zelo samozavestno rekli, da ne rabim.

Se mi je zdelo, da rabim še kakšen program. 🙁
Bi se morda to dalo potegniti dol preko neta?

LP

Drugače pa veselo uporabljaj Googla, saj lahko najdeš kar precej brezplačnih programov, sploh pa raznih predvajalnikov. Nerota si boš moral pa preskrbeti drugače – potreboval boš namreč kodo za namestitev.
Za namestitev same enote pa res ne rabiš ničesar 🙂

Uporabi eMule in poišči program PowerDvD ali pa WinDvD za predvajanje dvd filmov…

Je “zalavfalo” :-).

Hvala vsem za pomoč.
Nikol pozabu ….

LP KUTI

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close