Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev vezava na mandat

vezava na mandat

Pozdravljeni
Delam v javni upravi. V sluzbi mi ponujajo novo DM pomočnika vodje. Dogovorili smo se o OD. Pri podpisu pogodbe pa se je zataknilo, saj je pogodba vsebovala določilo, da je zasedba DM pomočnika vodje vezano za cas trajanja mandata vodje, na kar nisem bila popreje opozorjena. Pogodba je vsebovala tudi dolocilo o pol letnem poskusnem delu.
Sodelavec, ki je to mesto zasedal prej ni imel dolocila o vezavi na mandat, niti ne posk. dela. Sem pa skoraj 100% prepricana, da tudi DM ni sistemizirano s pogojem vezave na mandat. Moj ev. bodoči vodja ima indiv. pogodbo in je imenovan od direktorja, kateri je nastavljen strokovno (beri politično).

Sumim, da zadeva diši po nezakonitosti. Kaj mi je narediti?
Po mojem je vezava na mandat za vse redno zaposlene delavce na sistemiziranih delavnih mestih vprasljiva? Ali sistemizacija običajno vsebije tako pomembno zadevo ali ne? kaksna je praksa?
Mi lahko kaj svetujete?

Hvala vnaprej

Meta

Jaz sem – sicer ne v državni upravi – zaposlena za nedoločen čas na sistemiziranem delovnem mestu, pa sem vezana na mandat mojega direktorja.

Po domače povedano če leti on, lahko letim tudi jaz. Meni se to ne zdi vprašljivo, ker gre pač za vodstveno DM in ne moreš pričakovati, da boš do penzije tu.

Hvala za odgvor.
Vprasala pa bi se, ce seveda lahko, ali je tvoje DM sistemizirano kot “DM za dolocen cas” (moje namrec ni) in o katerem nivoju vodenja govoris (sama govorim o 4 nivoju, kar mislim, da je veliko prenizkoza mandat, pa tudi OD ni tako mikaven, da človek nebi mogel reči ne).
Sicer se ne strinjam, da če šef gre gres tudi ti, se pa strinjam da gre tisti, ki ne daje solidnih rezultatov (pa tudi ce sef ostane).

Pozdrav

meta

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close